blog

Bitcoin haalt aandelen Warren Buffett, Visa en AliExpress in, Tesla in het vizier

By 6 januari 2021No Comments

De prijs van bitcoin is de afgelopen maand met meer dan 75% gestegen en afgelopen week weer met bijna 25% om de grens van 36.000 dollar te benaderen. Hierdoor is de marktkapitalisatie van bitcoin gestegen naar 647 miljard dollar.

Dat is hoog genoeg om van bitcoin het negende meest waardevolle bezit ter wereld te maken, aldus Asset Dash. Dit bedrijf houdt aandelen, op de beurs verhandelde fondsen en cryptocurrency’s bij.

Visa, Warren Buffett en AliExpress vallen

Minder dan twee weken geleden heeft de bitcoin koers creditcardmaatschappij Visa op de lijst verdrongen. Binnen slechts vijf dagen steeg de bitcoin marktkapitalisatie met 70 miljard dollar waardoor ook Berkshire Hathaway ingehaald kon worden. Dit is het investeringsfonds van Warren Buffett, de miljardair die zich vaak negatief heeft uitgelaten over bitcoin.

Niet heel veel later diende het volgende slachtoffer zich aan. Bitcoin oversteeg de totale marktwaarde van Taiwan Semiconductor Manufacturing. De afgelopen 24 uur haalde bitcoin zelfs het Chinese Alibaba Group Holding in, in Nederland bekend van AliExpress.

Bron: https://assetdash.com/

Bitcoin moet meer ervaring op doen

De assets boven bitcoin kun je gerust eindbazen noemen. Op de lijst lijkt Tesla in te halen, met maar 26 miljard dollar verschil. Maar de aandelen van Testla laten al meer dan een jaar een irrationele groei zien. Daarna volgt het Chinese Tencent, zij zitten vooral in messenger apps en in videogames, films, comics etc. Vlak daarboven staat Facebook. Dan maken we een sprong van 400 miljard dollar naar Alphabet A, het moederbedrijf van Google. Bitcoin heeft nog lang niet genoeg experience points om de strijd aan te gaan met Amazon, Microsoft en Apple.

Ethereum en Cardano

Bitcoin is niet de enige cryptocurrency op de lijst. Ethereum staat op de 75e plek met een marktkapitalisatie van iets meer dan 130 miljard USD. Ethereum laat hiermee Starbucks, Sony en een paar grote Amerikaanse banken achter zich.

Een andere opvallende naam is Cardano, op plek 880. De munt is deze maand maar liefst 237 plekken gestegen, en heeft op het moment van schrijven 98 assets vandaag ingehaald. Volgers van de Cardano koers hadden dit natuurlijk al zien aankomen.

Leave a Reply