blog

Reddit tekent officiële samenwerking met Ethereum foundation

By 28 januari 2021No Comments

Het populaire sociale medianetwerk Reddit, dat meer dan 1,7 miljard maandelijkse bezoeken telt, versterkt zijn banden met de Ethereum Foundation. De allereerste blockchain-partnerschap tussen deze twee partijen is geformaliseerd.

Blockchain voor miljoenen op Reddit

Volgens een aankondiging van Reddit admin u / jarins, zal het doel van de samenwerking zijn om de toewijding van de site aan blockchain te vergroten, de schaalvergroting en middelen voor het Ethereum-ecosysteem te versnellen en de waarde en onafhankelijkheid van blockchain-technologie naar miljoenen redditors te brengen.

Twee projecten

In 2020 startte Reddit al twee grote op Ethereum gerichte projecten. De eerste, een applicatie genaamd Community Points, was een beloningssysteem dat redditors beloonde met ERC-20 tokens voor het bijdragen aan boeiende inhoud op het platform.

Reddit volgde dit vervolgens op met een wedstrijd, The Great Reddit Scaling Bake-Off, waar werd gezocht naar applicaties om Ethereum beter te helpen schalen. Dat Ethereum schaalt is trouwnes bijzaak, het ging eigenlijk om het laten groeien van de Community Points. Deze zouden moeten groeien naar het mainnet en uiteindelijk te gebruiken zijn door  alle 400+ miljoen maandelijkse gebruikers van het Ethereum netwerk.

Samenwerking voor meer gebruikers

Met deze volgende fase van een meer geformaliseerde betrokkenheid bij de Ethereum Foundation, zal de focus liggen op het ontwikkelen van de schaaltechnologie die grootschalige toepassingen zoals Community Points op de Ethereum-blockchain kan ondersteunen.

Het project wordt geleid door het interne cryptoteam van Reddit en de aankondiging omvat een oproep aan alle back-endingenieurs die geïnteresseerd zijn in schaalvergroting. Ook moeten ze geïnteresseerd zijn om lid te worden van het cryptoteam van Reddit om te helpen bij het ontwikkelen van een meer gedecentraliseerd internet. Alle schaaltechnologie die via het nieuwe partnerschap is ontwikkeld, zal open source zijn voor het publiek.

Eigenaarschap in gemeenschappen

Volgens de post zijn Community Points momenteel in bèta op het Rinkeby-netwerk en worden ze getest in r / Cryptocurrency en r / FortNiteBR. Reddit ziet de applicatie als de ‘eerste poging om gedecentraliseerde technologie te gebruiken om individuen in staat te stellen een gevoel van verantwoordelijkheid en meer eigenaarschap te geven in de gemeenschappen die ze creëren en waaraan ze bijdragen.’

In de afgelopen dagen hebben redditors het wereldwijde nieuws gehaald met hun gecoördineerde campagne om aandelen te kopen van GameStop. Op zich is dat niet nieuwswaardig, maar wel dat ze hiermee van doorgewinterde hedgefondsen wonnen.

Leave a Reply