blog

Recordhoogte inactieve bitcoins, goed voor prijs komende maanden

By 18 juli 2020No Comments

Uit onderzoek van blockchainanalysebedrijf Glassnode blijkt dat het aantal actieve bitcoins in 19 maanden niet zo laag is geweest. Actief is trouwens een ruim begrip, volgens Glassnode moeten de coins in de afgelopen 5 tot 7 jaar van adres zijn bewogen.

Bron: Glassnode

Hoe dan ook, volgens veel analisten is dit positief voor de bitcoin koers. Een daling in het aantal actieve bitcoin betekent dat gebruikers hun coins vasthouden in plaats van ermee te handelen. Dat kan een teken van vertrouwen zijn. Een duikje in de grafieken!

Hetzelfde als in de bull run van 2017

Kijk je naar het 90-daags voortschrijdend gemiddelde van het actieve aanbod in de afgelopen drie jaar, dan zie je een patroon. Deze indicator bereikt eerst een plateau (groen vlak) en neemt daarna snel af (geel vlak). Bij het gele vlak stijgt de bitcoin koers het sterkst. Tot die conclusie kwam analysebureau Stack Funds.

Of de koers nu ook gaat stijgen? Dat is nog even afwachten. Eerder deze week schreven we een bitcoin koersanalyse, het lijkt erop dat de prijs van bitcoin op uitbreken staat. Bij een positieve uitbraak is een koersdoel van 10.800 dollar mogelijk. Maar daalt de koers, dan is 7.500 dollar ook mogelijk.

Vooral miners houden veel bitcoin aan

Een relatief nieuwe indicator van Glassnode laat zien dat bitcoin miners veel bitcoins vasthouden. De Miner Netflow Volume is het aantal bitcoin wat in een wallet van een miner gaat, min het aantal bitcoin wat eruit gaat. Uit dat cijfer wordt vervolgens het zeven-daags gemiddelde weergegeven.

Of in simpelere woorden: is de lijn groen? Dan ontvangen miners meer bitcoin dan dat zij verzenden. Al bijna heel dit jaar bevindt deze indicator zich in het groen. En dat is opvallend, want na de bitcoin halving minen sommige mijnwerkes met verlies. Deze indicator toont aan dat miners ondanks alles vertrouwen houden in de toekomst van bitcoin.

Leave a Reply