blog

Rapper Akon gebruikt Stellar (XLM) blockchain om gezondheidszorg in Afrika te digitaliseren

By 25 juni 2020No Comments

Grammy winnaar Akon wierf de afgelopen twintig jaar bekendheid met verschillende rapnummers. Zijn roots liggen in Afrika en daarom is hij bezig met Akoin. Deze cryptocurrency maakt gebruik van de blockchain van Stellar en heeft als doel om de toegang tot gezondheidszorg voor miljoenen mensen in Rwanda en de rest van Afrika te helpen verbeteren.

In een persbericht zei het bedrijf dat het van plan is om de patiëntendossiers te digitaliseren door ze op een blockchain te plaatsen.

Akoin is grote naam in Afrika

Akoin is een digitaal asset-platform opgericht door Akon. De afgelopen maanden zijn ze bezig om meer een groter marktaandeel in Afrika te verkrijgen en dat lijkt zich uit te betalen. Akoin is hierdoor één van de bekendste cryptobedrijven in Afrika.

En nu heeft het bedrijf zich gericht op de gezondheidszorg door een partnerschap aan te gaan met Jeev, een op blockchain gebaseerd platform dat wordt gebruikt om patiënten in contact te brengen met professionals in de gezondheidszorg.

Gezondheidszorg digitaliseren

Akoin zegt dat de samenwerking een natuurlijk gevolg is van het doel om de sociale kansen en de toegang tot de financiële diensten in Afrika te verbeteren. Andersom kan Jeev nu gebruik maken van de bekendheid van Akoin om zijn blockchaindiensten aan te bieden. Deze diensten bestaan uit het digitaliseren van de gezondheidszorg, zodat de hele levenscyclus van een patiënt op de blockchain staat, van persoonlijk contact met artsen en patiëntendossiers tot aan de diagnose.

Dr. Sanjeev Kaila, een Amerikaanse chirurg en oprichter van Jeev, zegt dat de Akoin tokens alle financiële prikkels op het hele Jeev-platform zal aandrijven en de dienst in staat zal stellen om zijn bereik in heel Afrika uit te breiden:

‘Door het aanbieden van de Jeev-applicatie binnen het Akoin-platform breiden we ons bereik buiten Rwanda uit naar andere landen in Afrika en verbeteren we samen de kwaliteit en de kosten van de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.’

Opschalen waar nodig

Jon Karas, de mede-oprichter en huidige president van Akoin, zegt dat het bedrijf erg trots is op het partnerschap met Jeev en dat hij ernaar uitkijkt om de digitale gezondheidsdiensten aan de bredere massa te kunnen aanbieden.

‘Jeev is een natuurlijke keuze, omdat het Akoin in staat stelt om gezondheidszorgdiensten te verlenen en op te schalen naar gebieden in Afrika waar deze ondermaats zijn.’

Eerder dit jaar kondigde Akoin een samenwerking aan met de Mwale Medical and Technology City (MMTC) in West-Kenia. Ook zijn ze bezig met plannen voor de bouw van Akon City in Senegal. Deze stad kost 6 miljard dollar en wordt ontwikkeld door KE International, een Amerikaans advies- en ingenieursbureau.

Leave a Reply