blog

Rapper Akon bouwt cryptocurrency Akoin voor menselijke potentieel van Afrika

By 16 maart 2020No Comments

Misschien ken je hem nog wel van de hitlijsten van 2005: Akon. De Senegalese muzikant is bezig met een Akoin, een cryptocurrency project voor ondernemers in de opkomende economieën van Afrika. In de net vrijgegeven whitepaper staat dat het doel is om het enorme menselijke potentieel van Afrika te benutten met behulp van blockchain.

Mobiele krediethandel in Afrika

De whitepaper beschrijft de munt Akoin als een soort inwisselbare token waarmee je crypto’s, lokaal geld en mobiele telefoonkredieten voor elkaar kan inwisselen. De telefoonkredieten worden gebruikt op het Akoin-netwerk.

In zijn eigen woorden:

We hebben zoveel valuta’s in Afrika, veel daarvan zijn onstabiel en de meeste zijn niet te vertrouwen. Het kwam op het punt waarop de dagelijkse Afrikaanse mensen de valuta niet eens meer gebruiken, ze gebruiken hun mobiele telefoonminuten en tegoeden als een manier om te handelen in basisgoederen zoals producten, vis, fruit en dergelijke de markt.

Dus we willen dezelfde mentaliteit gebruiken om te profiteren van dat mechanisme buiten Afrika, zelfs wanneer ze het continent verlaten kunnen ze al hun tegoeden gebruiken en echte dingen kopen.

Akoin maakt gebruik van netwerk Stellar

De token wordt ook gebruikt om te betalen voor vergoedingen voor het aanbieden van applicaties, transactiekosten, vergoedingen voor adverteren op het platform en als ruilmiddel via het netwerk.

Akoin wordt gelanceerd bovenop het Stellar (XLM) netwerk. Tokens kunnen in zowel Stellar- als Akoin-portefeuilles worden bewaard.

Interessant is dat in de whitepaper ook staat dat een vergoeding van 2,5% in rekening wordt gebracht voor elke transactie.

Hoe worden deze tokens verdeeld?

In eerste instantie wordt 10% van alle Akoin-tokens verdeeld via een Initial Exchange Offering (IEO). Volgens de whitepaper wordt deze IEO in het tweede kwartaal van 2020 uitgevoerd met een ‘top tier cryptocurrency exchange.’ Er staat dat ze de partner nog niet bekend mogen maken.

De IEO zal naar verwachting 45 miljoen Akoins verdelen tegen een prijs van 0,15 dollar per stuk. Voor de snelle rekenaar, dat is in totaal 6,75 miljoen dollar. Het vreemde is dat als je wilt deelnemen aan de IEO, dan kan dat alleen met XLM. Doet denken aan de ICO’s van drie jaar geleden, waar je alleen met ethers mee kon doen.

De resterende 90% van het aanbod wordt zo verdeeld:

  • 5% voor adviseurs
  • 10% voor het team
  • 10% voor de stichting
  • 15% voor de Akoin Wallet Retail Exchange
  • 20% gaat naar de schatkist
  • De resterende 30% wordt in het escrow-fonds van Akoin geplaatst, waarvan elke maand gedurende 48 maanden 2% wordt vrijgegeven. Dat lijkt op de werkwijze van XRP.

Leave a Reply