blog

Pseudonieme en permanente eigenschappen bitcoin geven toekomst hoop, aldus Jack Dorsey van Twitter

By 28 september 2020No Comments

Jack Dorsey, CEO van Square en Twitter, ging in op het potentieel van bitcoin in een virtueel interview voor The Oslo Freedom Forum. Tijdens het digitaal gehoste interview sprak Dorsey over de aanvallen op Twitter, waarbij de nadruk lag op de mogelijkheid van gebruikers om privé te blijven.

Verschil pseudoniem en anoniem

Dorsey ging in op het belang van pseudonimiteit, een van de belangrijkste kenmerken van bitocin:

“Ik waardeer het verschil tussen pseudonimiteit en anonimiteit. Anonimiteit voelt willekeuriger aan, waar pseudonimiteit is gebouwd aan identiteit en dat is wat we willen waarderen en dat is wat we uiteindelijk willen beschermen. ”

Hij heeft het hier over wat bitcoin kan toevoegen. Bitcoinbezitters, handelaren en investeerders zijn gedeeltelijk bekend via ​​onder hun wallet adressen. De eigenaren van de wallet zijn echter niet bekend en onvindbaar. Vanwege het transparante karakter van blockchain en de technologie waarop bitcoin is gebaseerd, is bitcoin eerder een pseudoniem dan anoniem.

Vertrouwen in wantrouwende omgeving

Dorsey ging verder met het prijzen van bitcoin, en welke eigenschappen hij graag zou willen overnemen voor Twitter:

‘We bouwen de juiste beveiligde systemen op onze platforms zodat we kunnen vertrouwen in een niet-vertrouwde omgeving. Er zijn veel nieuwere technologieën die hierin voorzien. De hele geest van Bitcoin is bijvoorbeeld om een ​​vertrouwd systeem te bieden in een wantrouwende omgeving, namelijk het internet. En die technologieën zullen ons nieuwe mogelijkheden bieden.’

Blijven ontwikkelen

Een paar maanden geleden zijn veel bekende Twitter accounts van politici overgenomen door hackers, Dorsey zegt hierover dat beveiliging niet iets is dat kan worden geperfectioneerd en dat het een constant gevecht is om je aanvallers 10 stappen voor te zijn.

Hij is echter ook van mening dat eigendom cruciaal is en dat gebruikers centrale mogelijkheden voor hun eigen accounts moeten kunnen hebben. Bitcoin is bijvoorbeeld een primair voorbeeld hiervan, waarbij individuen volledige toegang hebben tot hun tokens met privésleutels en wallets.

Over gedecentraliseerd eigendom gesproken, Dorsey suggereerde dat internet nog steeds onder centrale controle valt, maar Bitcoin vertegenwoordigt de mogelijkheden:

‘Je ziet dat dit het meest fundamentele in het werk van Bitcoin en blockchain is en dat geeft me hoop en veel gemoedsrust om deze problemen op te lossen.’

Blockchain maakt de weg vrij voor online content

Dat Dorsey een fan is van blockchain is geen geheim meer. Hij prijst de techniek vanwege het transparante en permanente karakter. Hij vindt het ontzettend belangrijk om content te kunnen authenticeren:

‘Blockchain en Bitcoin wijzen naar een toekomst, en wijzen naar een wereld, waar content voor altijd bestaat, waar het permanent is, waar het niet weggaat, waar het voor altijd bestaat op elke node dat ermee verbonden is.’

Leave a Reply