blog

Professioneel Apex Legends e-sport team ontvangt salaris in XRP

By 5 november 2020No Comments

Er zijn verschillende manieren om aan cryptocurrency te komen. Je kunt ze kopen, ervoor werken, als rente ontvangen of gewoon goed handelen. Maar je kunt er ook voor gamen! Vier professionele Apex Legends spelers (ok, technisch gezien is het werken) worden uitbetaald in XRP.

Salaris in XRP

SBI e-Sports, een dochteronderneming van de grote Japanse financiële dienstverlener SBI Holdings, heeft de lancering aangekondigd van een Apex Legends team. In dit team zijn vier spelers opgenomen, HaRu, P1NKI, Lelia en Wasu. Ze hebben allemaal besloten om hun salaris in XRP te ontvangen. Lelia zegt dat XRP niet vreemd is voor hem, hij heeft eerder ook al geïnvesteerd in de cryptomunt.

Apex Legends

Apex Legends is een populair schietspel gelanceerd in februari 2019. De strijd wordt battle royale stijl uitgevochten, wat betekent dat veel spelers tegelijkertijd op een digitale wereld worden geplaatst en er maar één de winnaar kan zijn. De aankondiging valt samen met de start van Apex Season 7, dat een hoop nieuwe functies aan de game heeft toegevoegd.

Deal met VC Trade

Eind september tekende SBI e-Sports een sponsorovereenkomst met de VC Trade crypto-exchange die wordt beheerd door SBI Holdings. De deal bepaalde dat spelers salarissen in XRP konden ontvangen als ze dat wilden. De dochteronderneming werd in juni opgericht om professionele e-sports teams te creëren en adviesdiensten en oplossingen te bieden. In Japan groeit de industrie van e-sport rap, waarbij lokale regio’s proberen hun economie een boost te geven door toernooien te houden.

SBI e-Sports geeft hun spelers de keuze om in crypto uitbetaald te worden. Het is dus niet verplicht. Halverwege oktober versterkte Kenji “Ken” Suzuki de gelederen van het team. Hij staat bekend als de beste Sonic-speler in Super Smash Brothers Ultimate. Ook voegde Subaru “Mikey” Sagano zich bij het FIFA-gameteam. De twee kozen er ook voor om hun salaris in XRP te ontvangen.

Sinds begin dit jaar is de XRP koers met 23% gestegen. Dat is heel veel, vergeleken met bijvoorbeeld aandelen, goud en olie. Maar vergeleken met bitcoin en ethereum valt die groei in het niet. Deze zijn respectievelijk met 97% en 206% gestegen.

Leave a Reply