blog

Portnoy wil bitcoin en cryptocurrency redden, Peter Schiff zegt dat BTC niet meer te redden valt

By 26 augustus 2020No Comments

Ondanks dat hij veel heeft verloren met crypto, is Dave Portnoy van Barstool Sports toch nog niet helemaal klaar met bitcoin. In een tweet van 25 augustus aan zijn 1,7 miljoen volgers zei hij dat hij Bitcoin en crypto zou redden, maar alleen als het netjes wordt gevraagd.

Het is onduidelijk wat de oprichter van Barstool met deze verklaring bedoelt, maar het kan te maken hebben met dat de koers van bitcoin de afgelopen dagen aan het dalen is.

Van Wall Street naar Chainlink

Vlak daarvoor bood hij nog aan om Chainlink te redden, door afstand te doen van Wall Street en zich te richten op de cryptomarkt.

Baron van bitcoin

Portnoy kwam in aanraking met bitcoin en crypto nadat hij de oprichters van Gemini Tyler en Cameron Winklevoss over de vloer had. Op 13 augustus spraken zij over bitcoin en andere tokens. Sinds hun ontmoeting zei hij dat hij bijna 100.000 dollar winst had gemaakt met bitcoin. Maar dat duurde niet lang want op 21 augustus verkocht hij zijn coins alweer met een verlies van 25.000 dollar.

Bekijk hier hoe de tweeling uitlegt wat bitcoin is en hoe het werkt.

Tyler Winklevoss denkt dat Portnoy helemaal geen bitcoin heeft verkocht. Hij zegt dat als je dat gelooft, je Portnoy niet begrijpt. ‘Hij speelt geen dammen, maar hij speelt 3D-schaken.’

Bitcoin redden is niet nodig

Het aanbod van Portnoy om bitcoin te redden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Velen reageerden juist dat bitcoin het prima redt zonder tussenkomst van Portnoy.

Crypto Rand: ‘Dat is de grootsheid van Bitcoin. Het heeft je niet nodig. Het heeft niemand nodig.’

Goudinvesteerder Peter Schiff besloot zich ook te mengen in de discussie en vindt ook dat Portnoy zich niet moet bemoeien met bitcoin, maar wel om een totaal andere reden. Hij gelooft dat bitcoin het punt van redden al lang voorbij is.

‘Als je genoeg mensen aanmoedigt om nu te kopen, kunnen meer mensen die vroeg zijn ingestapt weer uitstappen. Maar je kunt de ineenstorting niet voorkomen, je stelt het gewoon een beetje uit. Maar waarom zou je op een zinkend schip springen of anderen aanmoedigen om dat te doen? Je hebt het goed gedaan door je verliezen te verminderen.’

Leave a Reply