blog

Pompliano legt uit: Wat is bitcoin en waarom is het belangrijk?

By 1 augustus 2020No Comments

De bitcoin koers is gestegen tot boven de 10.000 dollar en dat is voor veel mensen reden om te handelen. Misschien wel voor het eerst in hun leven. Ons advies, en het advies van vrijwel iedereen alle investeerders, is om je goed te verdiepen in cryptocurrency voordat je geld investeert.

Bitcoin staat bovenaan

Er zijn duizenden verschillende cryptocurrency’s, maar de grootste en belangrijkste munt om je in te verdiepen is bitcoin. Anthony Pompliano is een marktanalist en hij legt in onderstaand monoloog heel duidelijk uit wat bitcoin is, hoe de blockchain werkt en waarom bitcoin de wereld kan veranderen. Kijken dus.

Voor veel mensen begint de reis van het investeren in cryptocurrency bij bitcoin. Bitcoin is een cryptocurrency, maar er bestaan veel meer digitale munten, deze worden altcoins genoemd. Toch is bitcoin het bekendst, omdat het de eerste digitale valuta is die populariteit genoot. De munt heeft voor een revolutie gezorgd binnen de economie en is tegenwoordig ontzettend in trek.

Meeste waard van allemaal

Dat zie je ook terug in de bitcoin koers. Geen enkele cryptocurrency is zoveel waard als bitcoin, en geen enkele cryptocurrency heeft zo’n groot marktaandeel. Ongeveer 65 procent van al het geld in de cryptomarkten, komt van bitcoin. Dit wordt de marktdominantie genoemd.

Belangrijke ontwikkelingen

Maar niet alleen de koers laat zien dat bitcoin populair is. De koers is namelijk niets meer dan de waarde die kopers en verkopers overeenkomen, vaak op openbare beurzen. Er is nog een hele wereld omheen. Denk aan bedrijven en banken die allemaal iets met bitcoin willen doen. Dit zijn de grootste ontwikkelingen de komende tijd:

  • Amerikaanse banken mogen bitcoins bewaren voor hun klanten. Dit betekent dat zij ook zelf bitcoins kunnen kopen en mogen bewaren, maar ook dat grote klanten de bewaring van bitcoins kunnen uitbesteden aan een partij waar ze al zaken mee doen.
  • PayPal wil cryptocurrency toevoegen aan hun producten.
  • Europese landen komen eindelijk met regelgeving, ze nemen de cryptosector serieus.
  • Het gerechtshof van Washington heeft bepaald dat bitcoin geclassificeerd kan worden als geld.
  • Rekenkracht om het bitcoinnetwerk veilig te houden is nog nooit zo hoog geweest.

Er is dus veel gaande in cryptoland, en om niet ontzettend hard te verdrinken, is het goed om bovenstaande video te bekijken. Ben je op zoek naar meer verdieping? Neem dan eens in een kijkje in onze kennisbank of bekijk video’s van bijvoorbeeld Andreas Antonopoulos.

Leave a Reply