blog

Pimp My Ride garage heeft eigen cryptocurrency en stijgt 200% in uur

By 16 april 2021No Comments

Ken je Pimp My Ride nog? Elke aflevering stond rapper Xzibit klaar om van een barrel een gepimpte auto te maken. Liet je doorschemeren dat je wel eens een gameconsole hebt gezien? Dan werd je auto helemaal volgebouwd met controllers en beeldschermen. Het MTV-programma werd opgenomen in de garage van West Coast Customs, en de mensen die daadwerkelijk hun handen vuil maakten, werken ook allemaal bij WCC.

Voel je je al oud? Om de nostalgie compleet te maken, hieronder een compilatie van de intro’s van alle 72 afleveringen:

Fyooz digitaliseert alles

De garage heeft een nieuw verdienmodel gevonden: Cryptocurrency’s, en dan specifiek NFT’s. Deze worden gebouwd op het platform van Fyooz. Fyooz is een uitgever van social tokens, waaronder Non-Fungible Tokens (NFT’s). Zo’n beetje alles wat verzameld kan worden, digitaliseert Fyooz. Denk aan kunst, muziek en zelfs experiences. Het lijkt voornamelijk neer te komen op celebrity’s en merken die nog extra willen cashen door hun fans een extraatje willen bieden. Voor West Coast Customs hebben ze CarCoin ontwikkeld.

Ontgrendel deur van echte auto

De CarCoin is gericht op autoliefhebbers. Houders hebben toegang tot exclusieve NFT’s, waaronder door West Coast Customs ontworpen auto’s, kunstwerken van auto-ontwerper Musa Tjahjono en meer. Het verdienmodel is een soort gelaagd lidmaatschapsprogramma. Daarnaast krijgt één lid een NFT die toegang geeft tot een auto. Dit gaat niet over een digitale auto’s, maar echt over het ontgrendelen van de portier van een echte auto.

Daarnaast zijn er ook plannen om aan de hand van NFT’s veilingen te organiseren. Er worden dan auto’s verkocht uit afleveringen van het programma Inside West Coast Customs, waaronder de levensgrote Nintendo Super Mario Kart.

Timing is goed

Ryan Friedlinghaus, CEO van West Coast Customs zegt op de website: ‘West Coast Customs verkent de wereld van crypto sinds 2017, maar de timing was tot nu toe niet goed. Met de vooruitgang die is geboekt in NFT’s, is de timing nu wel goed. De originaliteit en zeldzaamheid van de voertuigen die we met trots maken bij WCC sluiten perfect aan bij wat NFT’s vertegenwoordigen in de wereld van digitale verzamelobjecten.’

Bron: Uniswap

Het handelsvolume en de liquiditeit zijn te verwaarlozen. Met een klein beetje geld kun je dus de waarde hard laten stijgen. En dat lijkt ook te zijn gebeurd. Hieronder zie je dat de koers van 0 naar 12,50 dollar steeg, binnen een dag.

Bron: Uniswap

Leave a Reply