blog

Peter Schiff loopt weg bij interview na vragen over belastingontduiking, Russen eisten 1000 bitcoin

By 21 oktober 2020No Comments

Peter Schiff is een van de grootste en bekendste criticasters van bitcoin. De welbekende goldbug wordt momenteel onderzocht en elke steen wordt omgekeerd, wat tot bijzondere revelaties leidt. De reden van het onderzoek is dat zijn Euro Pacific Bank betrokken zou kunnen zijn bij belastingontduiking.

Bitcoin hater

Een van de revelaties uit het onderzoek is dat de offshore-bank van Schiff ooit het doelwit was van Bitcoin-ransomware. Dit kan zijn diepgewortelde haat tegen bitcoin verklaren.

Crypto-investeerders kennen Peter Schiff misschien vanwege het constant afzeiken van bitcoin op Twitter. Beleggers in edelmetaal kennen hem omdat hij juist hyper positief is over kopen en verkopen van goud.

Bitcoin begint tijdens zijn voorspelling

Schiff heeft ook naam gemaakt in de financiële wereld, hij voorspelde de financiële crisis van 2008. Ironisch genoeg is dat dezelfde crisis waaruit bitcoin werd geboren. Sinds die dag is de goudwaarde, uitgedrukt in bitcoin, flink gedaald. Dat zie je in de logaritmische grafiek hieronder. De bitcoin koers is veel harder gestegen dan de goudprijs.

goud in bitcoin

Gijzeling voor 1000 bitcoin

Voormalige IT-directeur van Euro Pacific, John Ogilvie, onthulde aan The Age Australia dat de bank van Schiff veel beveiligingsfouten had, waardoor een ransomware aanval uitgevoerd kon worden. De hackers eisten 1000 bitcoins destijds.

Bitcoin-ransomware is een veel hack waarbij de computerinfrastructuur wordt overnemen en vergrend. Vervolgens moet het slachtoffer een bedrag aan bitcoins betalen om weer toegang te krijgen tot deze systemen. Dit is vooral voor bedrijven en voor instellingen ontzettend vervelend.

Over belastingontduiking

The Age gaat niet verder in op het ransomware verhaal, maar schrijft wel languit over naar wat verluidt internationale belastingontduiking is, geleid door Schiff.

Ook was Peter Schiff onlangs te gast bij 60 Minutes Australia, waar hij werd gebombardeerd met vragen over de aantijgingen met betrekking tot zijn Euro Pacific Bank. Het interview eindigde toen Schiff abrupt stopte en weigerde meer vragen te beantwoorden.

Project Atlantis is wereldwijd

Volgens de beschuldigingen maakt de bank van Schiff deel uit van een multinationale kartel genaamd Project Atlantis. Euro Pacific Bank bleek klanten van dienst te zijn die bekend staan ​​om hun financiële misdrijven. Ook hielpen ze mogelijk klanten bij het omzeilen van lokale belastingwetten door geld over te hevelen naar de offshore bank in San Juan, Puerto Rico.

Een gezamenlijk onderzoek door The Age, The Sydney Morning Herald, 60 Minutes en The New York Times beweert dat de klanten van Euro Pacific Bank nu worden onderzocht als onderdeel van Project Atlantis.

The Age zegt dat de vader van Schiff een “martelaar van de anti belastingbeweging” was en door deze beschuldigingen lijkt het of Peter in de voetsporen van zijn vader treedt.

Wij wachten het onderzoek af en zullen de ontwikkelingen blijven delen.

Leave a Reply