blog

Peer-to-peer cryptobeurs Paxful bouwt school in Nigeria met hulp van bitcoin donaties

By 20 september 2020No Comments

Peer-to-peer cryptocurrency exchange Paxful is niet alleen bezig met bitcoin verkopen. Op 17 september kondigde de exchange aan dat het opnieuw helpt met het bouwen van een school in Nigeria. Dit is de vierde school van de 100 die gepland is als onderdeel van het #BuiltWithBitcoin initiatief om kwaliteitsonderwijs naar ontwikkelingslanden te brengen.

Bitcoin kan het onderwijs verbeteren

Deze school komt te liggen in de Ankara Nandu-gemeenschap, gelegen in het gebied Sanga. De school zal naar schatting 100-120 kinderen kunnen huisvesten tussen drie en zes jaar, en zal ’s avonds ook als een centrum voor volwassenenonderwijs dienen.

De bijbehorende stad heeft 4.000 inwoners, en heeft momenteel slechts één school die zowel basis- als secundair onderwijs biedt. Paxful CEO en mede-oprichter Ray Youssef legde uit:

“We hebben voor deze specifieke gemeenschap gekozen vanwege het gebrek aan noodzakelijke middelen en de beperkte schoolinfrastructuur. Ze hebben dringend behoefte aan kwaliteitsleermiddelen en deze school is een eerlijke weergave van de impact die bitcoin kan hebben op de samenleving als geheel, en meer specifiek, hoe het onderwijs kan worden verbeterd”.

Energieneutrale scholen

Alle nieuwe scholen die in het kader van dit initiatief worden gebouwd, zullen worden uitgerust met een ultramoderne zonnn-energiesysteem, een waterput en een filtratiesysteem.

Dit vermindert de elektriciteitskosten en zorgt ervoor dat de school geen last heeft van de regelmatige stroomuitval in de regio. Het stelt ook de lokale bevolking in staat om het gefilterde water te verkopen aan hun gemeenschap tegen een zeer redelijke prijs.

Wat is het #BuiltWithBitcoin initiatief?

Het #BuiltWithBitcoin initiatief van Paxful begon in 2017 door een partnerschap met de humanitaire organisatie Zam Zam Water. De eerste twee scholen werden in Rwanda gebouwd en in 2017 en 2018 voltooid. De derde werd dit jaar gebouwd in Kenia. De volgende komt dus in Nigeria.

Paxful dekt alle kosten voor het beheer van de scholen, inclusief de salarissen van de leerkrachten en het ondersteunend personeel, de rekeningen, de schoolbenodigdheden en de uniformen voor de leerlingen.

De exchange accepteert op doorlopende basis donaties via de website van BuiltWithBitcoin. Paxful zelf gaf het goede voorbeeld, de exchange gaf 35.000 dollar als startdonatie. Op de blockchain van bitcoin kan je terugvinden dat de beurs al ruim 15,7 bitcoin heeft ontvangen, ofwel 144.565 euro.

Leave a Reply