blogExchanges

PayPal koopt Israelisch cryptocurrencybedrijf Curv voor minder dan 200 miljoen dollar

By 9 maart 2021No Comments

We schreven eerder al over de geruchten van een overname, en PayPal heeft dit nu bevestigd. PayPal zal het Israelische cryptocurrency securitybedrijf Curv overnemen. Hiermee wil het betalingsbedrijf hun afdeling voor cryptocurrency verstevigen, kondigde het bedrijf maandag aan.

200 miljoen dollar

Een anonieme bron zegt tegen CNBC dat er 200 miljoen dollar is gemoeid met de overname. Verwacht wordt dat de deal binnen een paar maanden wordt afgerond.

Curv is opgericht in 2018 en biedt beveiligingstechnologie voor bedrijven, deze wordt digitaal geleverd als een cloudservice. PayPal schrijft dat de deal de ondersteuning van cryptocurrency’s en digitale activa zal helpen versnellen en uitbreiden.

Geruchten blijken waar

De Israëlische krant Calcalist schreef begin maart dat Curv zou worden verkocht voor een bedrag tussen de 200 miljoen en 300 miljoen dollar, zonder de koper te noemen. Coindesk beriep zich destijds ook op anonieme bronnen en noemde PayPal als koper, maar met een vermeend bedrag van 500 miljoen dollar zaten ze er ontzettend naast.

Inclusief financieel systeem

PayPal lijkt sinds 2020 helemaal in crypto te willen gaan. Amerikaanse particuliere klanten kunnen via PayPal bitcoin kopen, en de geruchten gaan dat inwoners van het Verenigd Koninkrijk dat vanaf deze maand ook moeten kunnen. Het betalingsbedrijf noemt de verschuiving naar digitale tokens onvermijdelijk. PayPal heeft onlangs ook een nieuwe afdeling opgericht die zich richt op blockchain, crypto en digitale valuta. Curv zal zich bij die nieuw gevormde groep voegen.

‘De overname van Curv maakt deel uit van onze inspanningen om te investeren in het talent en de technologie om onze visie voor een meer inclusief financieel systeem te realiseren.’ Dat schreef Jose Fernandez da Ponte, hij leidt die nieuw opgerichte afdeling.

Geen betere plek dan bij PayPal

Curv over de overname:

‘Als pionier op het gebied van beveiligingsinfrastructuur voor digitale activa, is Curv er trots op erkend te worden als een innovator en vertrouwde partner van toonaangevende financiële instellingen over de hele wereld. Nu de acceptatie van digitale activa versnelt, hebben we het gevoel dat er geen betere plek is dan PayPal om onze innovatietraject voort te zetten. We zijn verheugd om samen met PayPal de rol die deze activa spelen in de wereldeconomie uit te breiden.’

Leave a Reply