blogExchanges

PayPal en bitcoin broker Paxos werken samen om cryptodienst te lanceren

By 20 juli 2020No Comments

Betalingsdienstverlener PayPal zou naar verluidt samenwerken met Paxos Crypto Brokerage om hun cryptodienst te lanceren.

Onbekende bronnen

CoinDesk meldde het nieuws vanochtend, waarbij gezegd moet worden dat de bronvermelding enigszins dubieus is. Het cryptonieuwsplatform beroept zich op ‘twee mensen die bekend zijn met de zaak.’ Een bron zei dat het partnerschap deze week kan worden aangekondigd. Verwar Paxos niet met peer to peer cryptobeurs Paxful, dat is een ander bedrijf.

De Paxos Crypto Brokerage werd vorige week gelanceerd, met Revolut U.S. als eerste klant.  De API-gebaseerde brokerage service stelt financiële tech bedrijven in staat om crypto te kopen, verkopen, houden en verzenden binnen hun eigen applicaties. Paxos handelt alle reglementaire en technologische uitdagingen af, terwijl de fintech bedrijven zorgen voor de front end ervaringen.

Plannen van PayPal

PayPal’s crypto-plannen werden pas vorige maand onthuld, maar in maart vertelde het bedrijf de Europese Commissie dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van crypto-mogelijkheden en dat het voorstander is van het bouwen van een kader op EU-niveau voor crypto-assets.

Een eventuele lancering van de cryptodienst van PayPal kan enorm veel impact hebben. De internationale betaalgigant heeft namelijk meer dan 300 miljoen gebruikers. Andere grote fintech bedrijven die al crypto diensten aanbieden zijn Robinhood, Square’s Cash App, eToro en SoFi. Er zijn nog geen grote, bekende Nederlandse of Europese fintech bedrijven die de overstap hebben gemaakt naar cryptocurrency.

Belangrijk kantelpunt

Charles Cascarilla is de CEO van Paxos en hij is lovend over zijn eigen product. Hij zegt namelijk dat zijn product een belangrijk kantelpunt kan worden voor adoptie. In gesprek met TheBlockCrypto vertelde hij dat  Paxos zelfs bereid is om zijn eigen interne exchange itBit op te schalen om te voldoen aan de vraag van nieuwe klanten.

CoinDesk speculeerde eerder dat Coinbase, vanwege hun relatie met PayPal, de exchange naar keuze zou worden. Ook werd het Luxemburgse Bitstamp (die crypto liquiditeit biedt aan Revolut in het Verenigd Koninkrijk) genoemd. Beide bedrijven hebben hier niet op gereageerd, dit kan duiden op een aanbesteding onder voorwaarden.

Leave a Reply