blog

PayPal boekt miljardenomzet in eerste kwartaal, mede door cryptocurrency?

By 9 mei 2021No Comments

PayPal verdient goed sinds het platform ook crypto’s aanbiedt zoals Bitcoin en Ethereum. Dat blijkt uit kwartaalcijfers (PDF) van het eerste kwartaal van 2021. Op woensdag 5 mei kondigde het bedrijf een kwartaalomzet aan van 6,03 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,22 dollar. Het is niet duidelijk hoeveel omzet of winst PayPal heeft gehaald uit zijn crypto-diensten.

Explosieve groei

Op jaarbasis is de omzet van PayPal gestegen met 31 procent. Mede door de pandemie wordt er meer online betaald. Dan Schulman is CEO van PayPal, hij ziet toekomst in digitale betalingen:

“Onze sterke resultaten over het eerste kwartaal tonen aan dat onze activiteiten aanhoudend dynamisch zijn nu de wereld overschakelt op de digitale economie.”

PayPal heeft nu een recordaantal van 14,5 miljoen nieuwe actieve rekeningen, waaronder 1,5 miljoen nieuwe handelsrekeningen. De betalingsverwerker hoopt dit jaar nog eens 52 tot 55 miljoen nieuwe gebruikers toe te voegen aan zijn platform.

Mede door cryptocurrency

Waar komt deze groei vandaan? Je kan niet om de corona-pandemie heen, maar er speelt ook iets anders. In oktober vorig jaar kondigde PayPal aan dat het vanaf 2021 mogelijk is om binnen het platform Bitcoin en Ethereum te kopen en te verkopen. In april werd bekend dat dochterbedrijf Venmo ook cryptodiensten gaat aanbieden aan zijn 70 miljoen klanten.

Het is dus niet duidelijk hoeveel PayPal heeft verdiend met het aanbieden van cryptocurrency’s, maar gezien de groei van Bitcoin en Ethereum in 2021 heeft de betalingsverwerker waarschijnlijk wel een graantje mee kunnen pikken.

In een videocall met investeerders woensdagmiddag, ging Schulman nog kort in op het belang van cryptocurrency’s. Schulman merkt dat de technologie die ten grondslag ligt aan de financiële infrastructuur van de wereld snel aan het evolueren is:

“Zowel cryptocurrency’s als door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s kunnen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van een meer inclusief herstel en een rechtvaardiger financieel systeem.”

De CEO van PayPal verwacht dat de helft van zijn klantenbestand in de toekomst cryptocurrency’s gaat gebruiken. Schulman merkt ook op dat de helft van zijn crypto-klanten de PayPal app dagelijks opent.

Leave a Reply