blog

Ondanks Ripple’s Swell conferentie, stijgt de koers van XRP maar niet

By 4 november 2019No Comments

De koers van XRP, de cryptocurrency van Ripple, wil maar niet stijgen. En dat ondanks dat de verwachtingen hooggespannen zijn in aanloop naar de Swell conferentie op 6 en 7 november. Alle social media posts ten spijt, de prijs van XRP blijft ongeveer 0,29 dollar (26 of 27 eurocent).

Verwachtingen niet waargemaakt

De Swell-conferentie gaat gepaard met bizarre prijsvoorspellingen, zelfs 8 dollar per coin behoorde tot de mogelijkheden. Maar het lukt XRP maar niet om ook maar in de buurt van het jaarlijkse hoogtepunt van 0,47 dollar (0,42 euro) te komen.

Op dit moment trade XRP zelfs onder het niveau van 1 januari 2019, toen schommelde de prijs zo ronde de 0,35 dollar (0,30 euro).

koers prijs ripple xrp

De XRP-army tweet maar al te graag #xrpthestandard. Hiermee bedoelen ze dat de munt een use case claimt binnen het huidige financiële systeem en bankenwereld. En misschien zelfs de nieuwe wereld reservemunt kan worden.

Veel transacties

Het lukt XRP al een tijd niet om door die resistance van 0,30 dollar te breken, zelfs niet met meer transacties op het netwerk. Eind oktober waren er bizar veel transacties, normaal zijn het er zo’n 720.000 per dag maar dat steeg naar 1,6 miljoen transacties. De afgelopen drie maanden zijn er niet zoveel transacties gedaan als nu. De plotselinge piek kan echter zijn veroorzaakt door een gecoördineerde activiteit in verband met Ripple’s Swell-conferentie.

transacties xrp ripple

Data van bitinfocharts.com

Escrow naar Ripple

Daarnaast worden elke maand 1 miljard XRP van een soort spaarwallet verplaatst naar de wallet van Ripple. Deze kunnen naar believen uitgegeven worden maar meestal wordt een groot deel weer teruggestuurd naar de spaarrekening (escrow). Dat was afgelopen keer ook het geval, liefst 400 miljoen XRP zijn teruggestuurd. Gemiddeld worden er 200 miljoen coins per maand uitgegeven of verkocht via deze weg.

In juni kocht Ripple veel aandelen van MoneyGram. Dit ging toen gepaard met een koersstijging van 9%. Maar zelfs dit heeft de koers dit jaar niet kunnen redden. En als je de prestaties van de koers van XRP vergelijkt met die van andere grote en bekende cryptocurrency, dan kan je alleen maar concluderen dat de de groei achterblijft.

Aan de community ligt het in ieder geval niet. Die blijven enthousiast door tweeten en content maken. De Nederlander Zerpenator maakte bijvoorbeeld The XRP DROP, een kijkje in de keuken van XRPL Labs.

Leave a Reply