blogExchanges

Nog nooit eerder zoveel tether op de cryptocurrency beurzen

By 27 maart 2020No Comments

De Tether Treasury blijft nieuwe tether (USDT) printen en beurzen maken hier gretig gebruik van. Ze hebben nu meer USDT in huis dan ooit tevoren.

Over Tether en USDT

En als je nu denkt, tether en USDT? Waar gaat dit over? Tether Treasury is een bedrijf die cryptocurrencey’s uitbrengt. Hun munt heet tether en wordt afgekort met USDT. Die eerste drie letters staan voor US dollar en de T staat voor tether. De waarde van tether is altijd gelijk aan één dollar. Omdat de koers stabiel is worden dit soort munten stablecoins genoemd. Voor elke uitgegeven USDT zou de Tether Treasury één dollar in bewaring hebben.

Tether is niet de enige stablecoin. Klik hieronder om meer te lezen en te leren over dit soort crypto’s.

Lees meer over stablecoins

Grootste voorraad ooit

Als je de statistieken er op na slaat hebben cryptobeurzen nog nooit zo’n grote voorraad aan USDT in huis gehad. De vraag begon begin dit jaar en is alleen maar blijven groeien.  Interessant is dat de drastische daling van de bitcoinkoers twee weken geleden geen invloed had op het aantal USDT op de beurzen.

Volgens Glassnode (@glassnodealerts) stond er op 25 maart op  de beurzen 1.282.118.378 USDT. De vorige recordhoogte was op 21 maart, maar houd er rekening mee dat de groei de laatste tijd explosief is, zoals te zien is in de onderstaande grafiek:

In de afgelopen week is de Tether Treasury vrijwel elke dag in recordaantallen USDT aan het aanmaken. De grootste stablecoin ter wereld gaf afgelopen dinsdag bijvoorbeeld 180 miljoen USDT uit. Het lijkt erop dat een groot deel van de nieuwe USDT die wordt uitgegeven, rechtstreeks naar de beurzen gaan.

Kunnen exchanges ook een teveel aan crypto beheren?

Er kleven gevaren aan te grote gecentraliseerde beurzen. Denk bijvoorbeeld aan een hack. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van mensen die niet leven volgens het motto ‘not your keys, not your coins’ en door hacks hun coins zijn verloren.

Als je naar de verschillende adressen op de blockchain kijkt, dan zie je bijvoorbeeld dat Coinbase bijna een miljoen bitcoins aanhoudt voor klanten.

Een belangrijke vraag is ook, waarom juist nu? Waarom houden beurzen juist nu zoveel tether aan. Het handelsvolume was in de tweede week van maart ontzettend hoog maar lijkt nu juist weer af te vlakken. Of beurzen alvast rekening met de komende block halving?

Want die van bitcoin cash is in april al en die van bitcoin in mei.

Leave a Reply