Van 12 tot 13 maart zakte de hele cryptocurrencymarkt als een pudding in elkaar. Ook Monero (XMR) bleef dit lot niet onbespaard. Het verval begon eigenlijk al op 15 februari, toen noteerde XRM 88 euro om op 12 maart te zakken naar het laagste punt van dit jaar: 27,47 euro.
Stijging om van te smullen
Maar sinds dat dieptepunt is de koers flink gestegen. Mocht je op dat laagste punt XMR hebben gekocht dan heb je 83% winst op je investering gemaakt.
De privacymunt heeft op dit moment een waarde van ongeveer 45 euro. Het herstel van Monero heeft een solide basis, je ziet op de verschillende exchanges constant een hoog handelsvolume. Dat betekent dat een grote groep traders of investeerders vertrouwen in de munt heeft, of er werkelijk een usecase voor heeft.
Op het moment van schrijven is het XMR/EURO paar iets gedaald ten opzichte van gisteren. Maar nog steeds is een stijgende trend waarneembaar, zelfs als de munt nog een klein beetje inzakt.
Je ziet ook dat de opvolgende dalen steeds hoger worden, dat betekent dat investeerders de dipjes van monero opkopen.
Klik hieronder om alle de koers van Monero rustig te bekijken. Je vindt hier onder andere een interactieve koersgrafiek, een tabel met de ROI van de afgelopen tijd en het historische prijsverloop.
Volg de actuele koers van Monero
Over de koers van Monero
Op 2 mei 2014 werd de waarde van XMR bij de introductie bepaald op 2,21 euro. Dat bleek wat aan de hoge kant want voor het einde van het jaar was de munt nog maar 38 eurocent waard. Monero liftte vervolgens mee op de algehele bull markt. De waarde groeide tot augustus 2017 hard en XMR was opeens 129 euro waard. Vervolgens was er een kleine terugval tot begin 2018. De koers maakte kleine op en neer bewegingen. Op 7 januari 2018 was de klapper. De munt steeg naar 443 euro!
Voor de snelle rekenaar, dat is een vertienvoudiging van de huidige waarde en misschien geen realistisch doel om na te streven. Maar als je met Monero binnen een paar weken, in deze tijden, kan profiteren van 83% groei dan is dat mooi meegenomen.
Wat is Monero eigenlijk?
Monero wordt geschaard onder het kopje privacycoins. Dit zijn cryptocurrency die als doel hebben de gebruiker anonimiteit te geven. Bitcoin vervult die rol nu niet, transacties en ontvangstadressen zijn misschien niet direct te koppelen aan jou, maar ze zijn wel inzichtelijk via de blockchain. Dit noemen we pseudo-anonimiteit.
Privacycoins zorgen ervoor dat transacties en ontvangstadressen helemaal niet meer inzichtelijk zijn. Je weet dus niet wie wat verstuurt en hoeveel iemand op zijn of haar rekening heeft staan. Je kunt dit ook goed vergelijken met contant geld. Als je op de rommelmarkt iets koopt dan weet een derde partij niet hoeveel geld ermee gemoeid is en hoeveel je in je portemonnee hebt.
Een andere populaire privacycoin is Zcash.