blogExchanges

Nieuwe cryptocurrency toegevoegd aan app BLOX: Polkadot

By 2 december 2020No Comments

Er is weer een nieuwe munt toegevoegd aan de crypto-app BLOX. De Nederlandse app voegt Polkadot toe aan het aanbod. De munt bestaat pas sinds augustus 2020 en kan daardoor nog alle kanten opgaan.

Polkadot meteen een succes

De munt van Polkadot wordt afgekort tot DOT, en is pas sinds augustus vrij verhandelbaar. De munt werd meteen gedenomineerd, dat betekent dat de nieuwe DOT-tokens 100 keer kleiner zijn dan de oude. Investeerderss die meededen met de ICO van Polkadot hadden dus opeens honderd keer meer munten, waarvan de waarde uiteraard ook gedeeld door honderd ging. Maar in de zomer keek de cryptowereld echt uit naar de lancering van Polkadot, de munt stormde meteen de top 10 binnen qua marktkapitalisatie.

Zoals je hieronder kunt zien laat de koers sinds oktober steeds hogere dieptepunten zien, een teken dat DOT in een stijgende trend zit.

Investeer in Polkadot met BLOX

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten, waaronder grote namen als Bitcoin, XRP en Ethereum maar ook in kleinere munten zoals Polkadot, VeChain en Chainlink. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. Meer weten?

Download de app hier:

Cijfers over DOT-tokens

Veel investeerders kijken niet alleen naar de huidige Polkadot koers, maar ook of de cijfers rondom de tokens goed zijn. Hieronder een samenvatting waaruit je zelf een conclusie mag trekken:

 • In het Polkadot Genesis-blok is een voorraad van 10 miljoen DOT-tokens opgenomen;
 • Hiervan werden in oktober 2017 werden 5 miljoen geveild bij de ICO van Polkadot;
 • 2 miljoen DOT’s zijn bedoeld voor pre-lanceringsbijdragen;
 • 3 miljoen is gereserveerd voor de Web3 Foundation;
 • Die eerste voorraad van 10 miljoen bleek geen harde limiet te zijn, Polkadot heeft de munten al 100 keer kleiner gemaakt. Hierdoor zijn er 100x 10 miljoen tokens op de markt, ofwel 1 miljard.
 • Het handelsvolume op de openbare beurzen is normaal gesproken ongeveer 1/10e van de markt kapitalisatie.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een project van de Web3 Foundation en levert een raamwerk waarmee ontwikkelaars blockchains kunnen bouwen en samen kunnen voegen. Het wordt onderhouden door Ethereum mede-oprichter Gavin Wood, Robert Habermeier en Peter Czaban. Laatstgenoemde is de technologiedirecteur van de Web3 Foundation.

Het netwerk maakt cross-chain communicatie en interoperabiliteit mogelijk door meerdere blockchains te verbinden tot één verenigd netwerk. Polkadot wil zich onderscheiden met:

 • heterogene sharding
 • schaalbaarheid
 • uitbreidbaarheid
 • transparant bestuur
 • cross-chain composability

Relay, para en bridges

De Relay-keten is de centrale blockchain van het netwerk waar alle nodes zich bevinden en waarop gebruikers kunnen staken. Dan heb je nog Parachains, dit zijn parallelle blockchain scherven (shards) die verbinding maken met de Relay-keten. De Parachains worden onderhouden door hun eigen unieke nodes, genaamd collators en bridges. Deze bridges zijn speciale blockchains waarmee Parachains verbinding kunnen maken met Ethereum en Bitcoin.

Leave a Reply