blog

CEO van BlackRock gelooft dat Bitcoin een wereldwijde asset kan worden

By 2 december 2020No Comments

Bitcoin kan gewoon een wereldwijde asset worden. Dat stelt Larry Fink, het hoofd van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Tijdens een gesprek met de voormalige gouverneur van de Bank of England, Mark Carney, zei Fink dat Wall Street de laatste tijd geïnteresseerd raakte in bitcoin. Dit gesprek vond plaats tijdens de Council on Foreign Relations gisteren.

Bitcoin kan wereldwijde asset worden

Nadat de bitcoin koers zijn vorige record had overtroffen, merkte Larry Fink op dat Bitcoin een wereldwijde asset zou kunnen worden. Hij verklaarde dat, hoewel Bitcoin in staat was om een ​​groot aantal investeerders aan te trekken, dit actief een relatief kleine markt vertegenwoordigt in vergelijking met andere. Vervolgens zei hij dat virtuele valuta kunnen evolueren tot een wereldwijde marktactiva. Ofwel, iets waar iedereen in wil én kan investeren.

De totale markt voor cryptocurrency is nu 555 miljard dollar waard. Ter vergelijking: goud heeft een totale marktwaarde van 9 biljoen dollar (een miljoen keer een miljoen). Dit laat duidelijk zien dat de markt voor cryptocurrency alle ruimte heeft om te groeien. Bovendien zou bitcoin zeker een wereldwijd verhandelbare activa kunnen worden als het wordt omarmd door investeerders en bedrijven.

Prijs instabiel

Fink besprak vervolgens met Carney dat bitcoin dagelijkse grote schommelingen mee maakt, vandaag is geen uitzondering. Dit komt omdat het nog steeds een relatief kleine markt is. Hij zei echter dat het mogelijk een wereldwijde asset zou kunnen worden, ondanks de volatiele waarde. Deze opmerkingen zijn afkomstig van de CEO van BlackRock. Het bedrijf beheert momenteel ongeveer 7 biljoen dollar aan activa verspreid over een breed scala aan financiële markten.

Dit is niet de eerste keer dat erkende hedgefondsmanagers hun interesse in Bitcoin tonen. Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller spraken in het verleden positief over bitcoin en de cryptomarkt.

Vreemd jaar

Vanwege de grote hoeveelheid nieuwe institutionele supporters die bitcoin in 2020 heeft mogen ontvangen, konden we nieuwe recordhoogtes zien voor de digitale valuta. Bitcoin overtrof gisteren even 19.900 dollar en blijft ondanks een terugval relatief dicht bij dit niveau. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, wordt bitcoin verhandeld voor 19.000 USD en heeft het een marktkapitalisatie van 354 miljard dollar.

Dit jaar kon bitcoin ondanks de verspreiding en bijbehorende lockdowns van het coronavirus 170% winst boeken. De munt daalde in maart van dit jaar voor een korte periode tot 3.800 dollar, toen begon de hele wereld de effecten van het virus te voelen. Een paar maanden en een block halving later bereikte bitcoin 19.800 dollar.

Leave a Reply