blog

Nieuwe bitcoin ETF aangevraagd door Teucrium, uitbetaling in BTC

By 24 mei 2021No Comments

Teucrium is een aanbieder van Exchange Traded Funds (ETF), en zij hebben een aanvraag ingediend voor een Bitcoin Futures ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Kosteneffectieve blootstelling bitcoin

Uit de aanvraag blijkt dat het bedrijf potentiële investeerders een ‘kosteneffectief middel zou willen bieden om prijsblootstelling op de Bitcoin-markt’ te verkrijgen.

Indien goedgekeurd, wordt de ETF verhandelbaar op de NYSE Arca-beurs en zullen futures op bitcoin volgen. Het Teucrium Bitcoin Futures Fund (BCFU) verschilt van andere Bitcoin ETF’s die zijn ingediend, doordat er echte bitcoins worden ingekocht.

Het zal waarschijnlijk een paar maanden duren voordat we van de SEC horen of de ETF wel of niet wordt goedgekeurd, wat dat betreft kun je een stuiver opgooien. De SEC heeft nog geen enkele ETF goedgekeurd, en aarzelt om verschillende redenen om deze goed te keuren.

Wat zijn futures?

Met Bitcoin-futures kunnen traders posities openen op basis van de toekomstige prijs van het activum. Een longpositie geeft aan dat ze verwachten dat bitcoin in prijs zal stijgen, terwijl een shortpositie aangeeft dat ze denken dat de prijs zal dalen. Dit investeringsvehikel helpt ook om handelaren een gevoel van prijssentiment te geven.

Amerika loopt achter

De toename van het aantal ETF-aanvragen geeft echter aan dat marktdeelnemers steeds meer vertrouwen krijgen. Bitcoin en de cryptocurrency-activaklasse in het algemeen beginnen zich te nestelen in het publieke bewustzijn. Het lijkt erop dat een goedgekeurde ETF voor bitcoins een kwestie van tijd is, althans in de VS. In andere landen worden deze producten al aangeboden.

Toezichthouders in de VS zijn op hun hoede voor de volatiele markt en mogelijke marktmanipulatie. Talrijke autoriteiten hebben hierover opmerkingen gemaakt.

Bang voor volatiliteit

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen heeft in het verleden gezegd dat de bescherming van investeerders de grootste zorg is. Een BTC ETF zou het actief aan een overgrote meerderheid van het publiek blootstellen. De volatiliteit van de cryptomarkt kan leiden tot zware verliezen, wat begrijpelijkerwijs een zorg is.

Gary Gensler, onlangs benoemd tot voorzitter van de SEC, heeft ook gezegd dat de bescherming van beleggers de eerste zorg is. De SEC heeft zijn beslissing om een ​​Bitcoin ETF goed te keuren enkele weken geleden uitgesteld. De nieuw aangestelde waarnemend controleur van de OCC Michael J. Hsu heeft ook gezegd dat er een herziening van de richtlijnen uit het verleden zou komen. Ook hier kun je weer een stuiver opgooien, de herziening kan beide kanten op vallen.

Leave a Reply