blog

‘Netflix wordt volgende bedrijf met Bitcoin, daarna Amazon’

By 6 maart 2021No Comments

Netflix is ​​misschien wel het volgende Fortune top 100 bedrijf dat Bitcoin koopt en Amazon zal dat maar moeten accepteren, aldus miljardair Tim Draper.

Netflix is logisch

Hij sprak tijdens de laatste editie van de Unstoppable Podcast en zei dat van alle mogelijke kandidaten zijn oog op Netflix is gevallen. Van alle bedrijven lijkt Netflix de meest logische.

‘Weet je wie het kan zijn? Netflix,’ zei hij.

‘Ik denk dat Reed Hastings een zeer innovatieve man is en veel creatief denkwerk heeft en ik denk dat hij nog steeds de touwtjes in handen heeft bij Netflix en dus denk ik dat dit misschien wel de volgende grote is die valt.’

Amazon accepteert snel Bitcoin

Draper verwacht ook dat Amazon in de toekomst een directe Bitcoin-betalingsoptie gaat toevoegen.

‘Amazon zal waarschijnlijk binnenkort Bitcoin accepteren,’ zei hij, erop wijzend dat consumenten al jarenlang indirect producten kunnen kopen met behulp van cryptocurrency.

Ethereum blockchain

Amazon heeft deze week de beschikbaarheid van Ethereum toegevoegd aan zijn eigen blockchain. Volgens Amazon Web Services, of AWS, hebben gebruikers nu de mogelijkheid om Ethereum-nodes te leveren en verbinding te maken met het mainnet van de blockchain, naast de Ropsten- en Rinkeby-testnets via de Amazon Managed Blockchain.

Het programma belooft veilige toegang tot het netwerk te bieden met standaard open-source Ethereum API’s en te synchroniseren met de Ethereum-blockchain.

‘Amazon Managed Blockchain bewaakt de gezondheid van nodes, vervangt ongezonde nodes en automatiseert Ethereum-software-upgrades, waardoor de beschikbaarheid van de Ethereum-infrastructuur van klanten wordt verbeterd,’ aldus het bedrijf. ‘Naast DeFi-applicaties kunnen klanten die analytische producten bouwen, zoals smart contractbewakingstools en fraudedetectiesoftware, ook profiteren van deze schaalbare, zeer beschikbare en volledig beheerde Ethereum-service.’

AWS lanceerde de Amazon Managed Blockchain in april 2019 en zei destijds dat klanten blockchain-netwerken binnen hun organisaties zouden kunnen opzetten en de open-source frameworks Ethereum en Hyperledger zouden kunnen gebruiken.

Leave a Reply