blog

Bijna jaar na bitcoin block halving, en BTC heeft Big Tech in vizier

By 6 maart 2021No Comments

Het is bijna een jaar geleden sinds de derde halving van Bitcoin. Tijd om te kijken hoe bitcoin er voor staat. Bitcoin heeft de laatste maanden verschillende grote bedrijven ingehaald, waaronder Tesla, als het gaat om marketcap. Wat zijn de volgende obstakels?

Marketcap Bitcoin maart 2021

De vooruitzichten voor Bitcoin zijn uitstekend: De marketcap is op weg groter te worden dan elk ander bedrijf dat genoteerd staat op de aandelenmarkt. Een aantal jaren geleden leek dat nog onwaarschijnlijk. Toch is de totale waarde van Bitcoin nu al groter dan JPMorgan, Visa, Tesla en Facebook. Dat klinkt niet slecht!

Er is slechts nog een klein clubje bedrijven dat het nog net even iets beter doet:

  • Apple marktkapitalisatie van $ 2 biljoen
  • Microsoft marktkapitalisatie van $ 1,8 biljoen
  • Amazon $ 1,6 biljoen marktkapitalisatie
  • Google $ 1,4 biljoen marktkapitalisatie

Obligatierente helpt

Hier moet wel bij vermeld worden dat de prijzen van de Amerikaanse technologie-aandelen vrij laag staan. Precies deze vier grote techreuzen leden onlangs onder de recente stijging van de obligatierente.

Jammer voor hen natuurlijk, maar dit geeft bitcoin wel het voordeel dat de lat nu lager ligt om de hoogste marketcap in dit rijtje te bereiken. Om Apple in te halen, moet de bitcoin koers stijgen naar 107.000 dollar  (89.649 euro), tenminste, tegen de huidige Apple koers dan.

Anderhalf jaar na halving

Wat je na de vorige twee halvings zag, in 2021 en 2016, is dat de waarde van bitcoin ongeveer 1,5 jaar als een raket omhoog schiet. Als deze trend zich ook doorzet na de derde halving, is de kans groot dat bitcoin kapitaalkrachtiger wordt dan Apple.

Met het eenjarige jubileum van de derde halving in zicht, zijn we in ieder geval goed op weg. Bitcoin was immers nog niet zo heel lang geleden meer waard dan 58.000 dollar.

De strijd tussen goud en bitcoin

Is bitcoin dan echt de meest kapitaalkrachtige asset als het boven Apple uitstijgt? Dat is helaas nog niet het geval. De lat om het financiële goud te overstijgen ligt nog hoger. Met financieel goud wordt de fractie van het fysieke goud bedoeld dat wordt gebruikt in beleggingsproducten zoals ETF’s.

Een exacte waarde is hier niet aan te geven. De ruwe schatting is dat de marketcap van financieel goud  2,5 biljoen dollar is (2,09 biljoen euro). Dat is iets hoger dan de marktkapitalisatie van Apple. Om die te overstijgen moet bitcoin tegen de huidige situatie stijgen tot een waarde van 134.000 dollar. Dat is iets meer dan 112.000 euro.

Mocht het ooit zover komen, dat het digitale goud het financiële goud overstijgt, dan weten we zeker dat menig investeerder een dansje zal wagen.

Leave a Reply