blog

NBA-basketbalteam biedt Bitcoin salaris aan spelers en staf

By 6 april 2021No Comments

Vivek Ranadivé, de voorzitter van NBA-basketbalteam Sacramento Kings, vertelde op social media-app Clubhouse dat iedereen in zijn organisatie zijn salaris ook in bitcoin kan ontvangen.

Een verslaggever van Forbes.com, Jason Brett, was aanwezig bij Satoshi Roundtable toen investeerder Tim Draper Vivek Ranadivé opriep om met hem mee te doen. Het gesprek (room) werd onder andere gehost door Bruce Felton.

Iedereen kan bitcoin krijgen, ook spelers

‘Ik ga de komende dagen aankondigen dat iedereen in de Kings-organisatie zoveel van hun salaris in bitcoin krijgen als ze willen, inclusief de spelers,’ zei Ranadivé. Dit wordt bevestigd door Neil Jacobs, bekend op Clubhouse als een vaste moderator voor Café Bitcoin.

Sinds 2014 acceptatie bitcoin

De Sacramento Kings kondigden in 2014 aan dat ze Bitcoin zouden accepteren als betaling voor merchandise in hun winkels. De technische kant wordt geregeld door betalingsverwerker BitPay. Dit is dezelfde partij waardoor je met bitcoin kan betalen voor je kapsalons op Thuisbezorgd.nl.

Destijds zei Ranadivé tegen ESPN: ‘Toen ik de NBA overtuigde om het team in Sacramento te houden, gebruikte ik de sportfranchise als een sociaal netwerk om de technologische grenzen te verleggen.’ Zijn bloedeigen kinderen vroegen hem waarom je niet met bitcoin kan betalen in de sportarena van de Kings, zo hoeven ze hun portemonnee ook niet mee te nemen.

Nederland en België

In Nederland wordt salaris in bitcoin ook steeds populairder, alle medewerkers van BTC Direct ontvangen elke maand een beetje bitcoin. Dit heeft ze geen windeieren gelegd, de maandelijkse uitbetalingen begonnen in juni 2018, toen de bitcoin koers 5.443 euro was. Inmiddels gaat de koers richting het tienvoudige hiervan en blijft het rendement op de eerdere maandelijkse uitbetalingen stijgen.

Bron: BTC Direct

Daarnaast zijn er steeds meer Nederlandse en Belgische bedrijven die via BTC Direct hun medewerkers uitbetalen in bitcoin, van kleine tot grote bedrijven. Ook maken steeds meer opdrachtgevers van freelancers hier gebruik van, omdat zelfstandigen aangeven dat ze een deel in bitcoin willen ontvangen.

Meer informatie? Klik de link hieronder.

Salaris in Bitcoin

Leave a Reply