blog

Naam Trump op coronacheques Amerikanen, goed voor bitcoin?

By 15 april 2020No Comments

Volgens een bericht op nu.nl is het de Amerikaanse president Donald Trump gelukt om minister van Financiën Steven Mnuchin ervan te overtuigen zijn naam op alle fysieke coronacheques te drukken.

Pierre Rochard van exchange Kraken noemde deze cheques het geld van Trump, terwijl bitcoin ons geld is.

TrumpBucks zijn onderweg

We hebben het hier vaker over gehad, de Amerikaanse regering wil burgers eenmalig ondersteunen met een eenmalige gift van minimaal 1.200 dollar. Dit is onderdeel van een veel groter reddingspakket om de economie te redden. In de volksmond worden deze 1.200 dollars Trumpbucks genoemd.

Het is niet gebruikelijk dat dit ondertekend wordt door een president, maar niets is gebruikelijk aan deze situatie. Normaal worden alle betalingen uit de Amerikaanse schatkist ondertekend door iemand van het ministerie van financiën, om de schijn van onpartijdigheid hoog te houden. Het plan van Trump wordt door critici gezien als een nieuwe poging om de aanpak van de coronacrisis een politieke draai te geven.

Belastingbetalers ontvangen de cheque als stimulans om geld uit te geven, zodat de economie een impuls krijgt. Volgens Mnuchin wordt van de overgrote meerderheid van de belastingbetalers verwacht dat ze hun dollars vandaag ontvangen.

Geld van de mensen

De coronacheques komen uit de schatkist van de staat en dat betekent dat dit geld al betaald is door belastingen of dat de FED een handje heeft geholpen. Dit is ook de reden waarom veel economen deze gift zien als een pleister, waarvan het effect niet per se goed voor de economie zal zijn.

De kritiek van Rochard wordt gesteund door Robert Kiyosaki’s, de schrijver van Rich Dad, Poor Dad. Hij noemt de gift nepdollars en bitcoin het geld van het volk.

Hieronder raadt hij aan om edelmetalen en bitcoin te kopen, omdat er een moment komt dat de burger de centrale bank uit de brand moet helpen.

Het volk krijgt dus cheques met de naam van Donald Trump. Dit benadrukt dat fiatgeld centraal wordt uitgegeven en dat je daar geen invloed op hebt. Wellicht zet dit een deel van het Amerikaanse volk aan het denken.

Overigens, het is niet heel waarschijnlijk dat veel van deze gratis dollars naar bitcoin zullen vloeien. Veel Amerikanen zullen de voorkeur hebben aan het betalen van woonlasten en andere eerste levensbehoeftes.

Leave a Reply