blogExchanges

Morgan Stanley treedt toe tot de wereld van Bitcoin

By 3 april 2021No Comments

Goed nieuws: de Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley treedt toe tot de cryptomarkt. Dat vertelde de bank afgelopen woensdag aan zijn financiële adviseurs. Morgan Stanley lanceert drie fondsen die het bezit van bitcoin voor iedereen mogelijk maken. Hiermee lijkt weer een stap te zijn gezet naar de versmelting van de traditionele fiat- met de moderne cryptomarkt.

Huh, Morgan Stanley?

Morgan Stanley is geen persoon maar een bank. De bank is één van ‘s werelds oudste vermogensbeheerders en vertegenwoordigt een marktwaarde van een schamele 4 biljoen dollar. Als je een tijdje actief bent op de aandelenmarkt, dan is de naam geen onbekende voor jou. Morgan Stanley is de instelling achter de vele MSCI-fondsen waarin je kan investeren. Binnenkort is het mogelijk om via hen te investeren in BTC-futures.

Mogelijkheden om te investeren in Bitcoin

De investering in bitcoin is mogelijk door middel van drie fondsen. Twee van de aangeboden fondsen zijn van Galaxy Digital, een cryptobedrijf opgericht van Mike Novogratz. Het derde fonds is een gezamenlijke inspanning van vermogensbeheerder FS Investments en bitcoinbedrijf NYDIG. Morgan Stanley laat er geen gras over groeien: klanten kunnen al volgende maand hun geld al onderbrengen in de nieuwe fondsen.

Beperkingen samenwerking

Helaas is het nog niet voor iedereen mogelijk om via Morgan Stanley te investeren in bitcoin. Voorlopig geeft alleen de bank de rijkere klanten toegang. Je mag pas meedoen als je de ballen hebt voor het hoge risicoprofiel van de fondsen (bitcoin is namelijk erg volatiel) én als je meer dan 2 miljoen dollar aan activa via de bank in je bezit hebt. Voor institutionele beleggers geldt een instapeis van 5 miljoen dollar. Voor beide partijen geldt dat de accounts ouder moeten zijn dan 6 maanden.

Wat betekent de stap van Morgan Stanley richting Bitcoin?

Morgan Stanley bezweek waarschijnlijk onder de druk van de cryptogolf, nu Wall Street direct en indirect laat zien open te staan voor bitcoin. Dankzij de stijgende koers blijft bitcoin niet langer onopgemerkt bij traditionele financiële instellingen. Het duurt nog maar een paar bullish bewegingen voordat Bitcoin de prijs van het goud voorbij vliegt. Die ontwikkelingen doen de vraag en daarmee ook de prijs van bitcoin toenemen. Dat de traditionele financiële wereld toetreedt tot de cryptomarkt, juichen wij als HODL-ers natuurlijk alleen maar toe.

Leave a Reply