Bitmain is optimistisch over de toekomst van de cryptocurrency markt. Het bedrijf is de grootste fabrikant van bitcoin miningcomputers ter wereld maar heeft de afgelopen jaren wel wat marktaandeel moeten inleveren. Tijd om de strategie van het bedrijf overhoop te gooien.
Bitmain verandert van bedrijfsstrategie
Jihan Wu, de mede-oprichter van het bedrijf, legde uit dat Bitmain risico’s moet nemen waartoe ze gedwongen worden. Denk aan rekening houden met de cashflow, de volatiliteit van de koers van bitcoin en de elektriciteitskosten. Bitmain verwacht dat de volgende halvering van de beloning voor miners in mei 2020 ervoor zorgt dat de markt alleen maar zal groeien.
In mei 2020 worden de beloningen voor miners gehalveerd. Dat is goed nieuws voor investeerders en Hodl’ers, er komen steeds minder bitcoins bij. Maar voor miners ligt dit iets ingewikkelder. Op dit moment kan een miner 12,5 bitcoins per blok verdienen. Dat wordt gehalveerd naar 6,25 bitcoins.
Vooraf minder betalen
Bitmain speelt hier op in door miners te helpen bij het kopen van nieuwe apparatuur om te minen. Als ze tussen 100 en 999 miners reserveren, is het mogelijk om vooraf 50 procent minder te betalen. En ben je van plan om minimaal 5.000 nieuwe apparaten te bestellen? Dan hoef je vooraf maar 20 procent te betalen.
Zeven dagen voor levering moet de rest betaald worden. Het idee hierachter is dat Bitmain het financiële risico van hun klanten grotendeels overneemt.
Schoenmaker, blijf bij je leest
Ook zegt Wu dat de fabrikant bedrijven met zogenaamde mining farms en eigen stroomtoevoer wil helpen, zeker als deze bedrijven om wat voor reden dan ook niet op volle capaciteit kan draaien. Bitmain denkt dat het gunstig kan zijn om een soort huurcontract af te sluiten zodat deze bedrijven hun vlaggenschip de AntMiner s17 of T17 kunnen gebruiken.
In deze constructie behoudt Bitmain 75 procent van de winst en krijgt de exploitant de rest.
CoinDesk schrijft dat dit bijdraagt aan waar Bitmain echt goed in is. De afgelopen paar jaar heeft Bitmain namelijk vooral miners verkocht, in plaats van zich te concentreren op waar ze groot mee zijn geworden, namelijk het werkelijke minen.