Geen categorie

Alles wat je moet weten over Minergate.

By 18 februari 2018juni 3rd, 2018No Comments

Onlangs kwam ik de website Minergate.com tegen en met dat ik veel bezig ben met het minen van cryptocoins wekte het direct interesse op bij mij. Zelf had ik Minergate al staan op mijn smartphone, was dit aan het uittesten voor jullie, maar er is dus veel meer dan enkel een app om te minen. Op deze pagina zal je alles te weten komen over minergate, wat het net is, wat je ermee kan doen en wat mijn ervaringen zijn. Lees dus gerust verder. Heb je nog vragen of heb je zelf suggesties over minergate? Laat dan gerust een reactie achter onderaan dit artikel.

Wat is Minergate net ?

Minergate is een website/tool waarmee je zelf coins kan gaan minen in een pool. Minergate zelf heeft heel makkelijk en gratis te downloade software. Na het downloaden van deze software op jouw computer kan je zelf makkelijk beginnen starten met het minen van verschillende coins dit zowel op jouw computer als via je smartphone. Nadat alles is ingesteld laat je de software lopen en de coins komen automatisch binnen. Minergate zelf heeft ook een optie ingebouwd welke je automatisch de meest rendabele coint kan doen minen. Dit vind ik persoonlijk een zeer makkelijke en goede optie, dan moet je zelf niet gaan minen en vergelijken waar je de meeste verdiensten aan gaat hebben. Op dit moment is dit Monero, maar wanneer er dus een andere coin is die meer rendabel wordt voor te minen zal je software automatisch overschakelen naar het minen van de andere coin. Zeer makkelijk dus.

Starten met Minergate.

Wil je nu zelf starten met Minergate, dan moet je eigenlijk maar 2 dingen doen. Een account aanmaken bij hun en de software downloaden. Eerst en vooral heb je dus een account nodig. Klik hier om je aan te melden. Je komt op een pagina uit waar je dus een email adres en wachtwoord moet opgeven. Doe dit en bevestig vervolgens in jouw mail je Minergate account.

Is je account nu aangemaakt, log dan gerust in op Minergate en download vervolgens de software. De software kan je downloaden op deze pagina. De software is zowel voor Windows, Mac, Ubuntu als Fedora te downloaden. Vind dit persoonlijk een enorm plus punt voor alle mac gebruikers. De software downloaden is makkelijk en snel gedaan. Is de software binnen, open je programma dan en je zal vervolgens moeten inloggen met je account dat je dus eerder in deze stappen hebt aangemaakt. Log dus in op
jouw eigen account en je bent klaar. Vanaf nu kan je dus beginnen minen.

Coins minen met minergate.

De software zelf is enorm makkelijk in gebruik en hier zal ik eventjes uitleggen wat je allemaal kan doen. Wanneer de software binnen is en je hebt jou ingelogd op de software dan krijg je een scherm welke er als volgt uitziet. Ik heb direct ook een rood kadertje gezet rond de opties die belangrijk zijn.

minergate setup

We gaan eventjes de opties af gaan in het rode kadertje hierboven. Het eerst is dat bliksemschichtje. Via daar kan je ook starten met Smart mining. Klik hierop en je software zal automatisch de meest rendabele coin nemen om te minen. Ik kan iedereen aanraden altijd te werken met deze smart mining tool.

Optie 2 is dat bijltje. Wanneer je daar naartoe gaat zie je alle coins die je kan minen met Minergate en je kan daar ook handmatig kiezen welke coin je wilt minen al dan niet.

Het laatste icoontje dat van belang is is icoontje 4, die plijster precies. Dit is de benchmarkt pagina. Is het de eerst keer dat je de tool gebruikt kan ik je aanraden om deze benchmark eens te laten lopen. De software gaat jouw computer dan eens bekijken hoe sterk en goed hij is om te minen.

Er staan nog andere opties in, maar die zijn niet van belang voor te minen. Wanneer je minergate lange tijd gaat gebruiken kan je hier eventueel nog wat mee doen.

Enkele voordelen van Minergate.

De reden waarom ik minergate kan aanraden heeft betrekking tot meerdere factoren. Deze zijn als volgt:

1: Minergate heeft ook een app en met die app kan je ook je smartphone laten minen. Ikzelf weet wel dat dit niet veel opleverd, maar wou het graag eens testen. Mijn gsm ligt s’nachts toch altijd op te laden, dus dan kan ik hem snachts ook laten minen voor mij.

2: Zeer makkelijk te downloade software. Ben je een leek in software en krijg je jouw computer niet in orde om te minen, dan is Minergate een geweldig alternatief. Meer dan een account aanmaken en iets downloaden is er niet aan. Het minen zelf is kinderspel, je moet maar op 1 knop duwen.

3: Via minergate kan je zowel je GPU als CPU laten minen, iets wat ik persoonlijk enorm interessant vind.

Nadelen met Minergate.

Ik ben er nog niet lang mee bezig en heb op dit moment 2 nadelen gevonden. Dit zijn:

1: Bij het downloaden van de software heb ik ontdekt dat er trojan virussen op mijn PC staan welke vandaar afkomstig zijn. Ik ben dit gaan opzoeken op het net, maar denk wel dat het betrouwbaar is. Niet elke trojan is echt een trojan virus. Wat wil zeggen dat mijn antivirus een map kan ontdekken die bijvoorbeeld data van mijn computer doorstuurt naar een 3de persoon, in dit geval Minergate. Dit kan mijn antivirus aanzien als een trojan. Het lijkt mij dat het hierdoor moet komen en dat wijst was zoekopdrachten op het net ook op.

2: Door te zoeken op het net ben ik ook artikels tegengekomen van mensen die beweren dat Minergate veel van jouw Hash power gebruikt voor eigen gebruik. Dit wil dus zeggen dat zij dus een redelijk groot aantal % voor hun houden. Dit is ook logisch, zij bieden veel diensten aan en moeten hier ook van overleven, dus zij houden wel wat van jouw opgeleverd gebruik over om de diensten te kunnen aanbieden. Echter gaan geruchten dat tot 40% van jouw geleverde Hashpower naar hun gaat. Dit lijkt mij bijzonder veel en wat overdreven. Anders zouden ook niet meer dan 2 miljoen man gebruik maken van de software van Minergate. Maar dit ben ik dus ook aan het onderzoeken hoeveel het oplevert om bijvoorbeeld Monero te minen via Minergate en daarna Monero via eigen software. Die testen komen later online te staan.

Leave a Reply