blogExchanges

Miljoenen PayPal-gebruikers kunnen online shoppen met Bitcoin, Ethereum en Litecoin

By 30 maart 2021No Comments

Reuters schrijft dat PayPal later vandaag bekend maakt dat Amerikaanse consumenten via PayPal met cryptocurrency kunnen betalen bij miljoenen online verkopers. Dit kan het gebruik van cryptocurrency in de dagelijkse handel een enorme stimulans geven.

Ethereum, Litecoin en Bitcoin

De verwachting is dat klanten die bitcoin, ether, bitcoin cash en litecoin in de digitale portefeuilles van PayPal hebben, deze kunnen omzetten in fiat-valuta’s bij het afrekenen om aankopen te doen. Dit wordt de komende maanden uitgerold bij alle 29 miljoen verkopers.

“Dit is de eerste keer dat je cryptocurrency’s naadloos kunt gebruiken op dezelfde manier als een creditcard of een debetkaart met PayPal.’ aldus CEO Dan Schulman tegen Reuters.

Stijging koers

Sinds oktober 2020 kunnen klanten via het platform van PayPal cryptocurrency’s kopen, vasthouden en weer verkopen. Je kunt PayPal niet alle credits geven, maar sindsdien steeg de bitcoin koers naar het hoogtepunt van 60.000 dollar. Bitcoin is sinds het begin van dit jaar bijna in waarde verdubbeld, gestimuleerd door de toegenomen interesse van grotere financiële bedrijven die wedden op een grotere acceptatie en het zien als een afdekking tegen inflatie.

Tesla kondigde ongeveer een week geleden aan dat ze bitcoin zullen accepteren voor hun producten. Er is echter één groot verschil tussen Tesla en alle op PayPal aangesloten verkopers: Tesla houdt de betaalde bitcoins, maar de PayPal-verkopers ontvangen dollars, ook al betaalt de koper met cryptocurrency. Deze worden automatisch omgezet.

Volatiliteit wegnemen

PayPal hoopt hiermee dat cryptocurrency steeds normaler wordt om als betaalmiddel te gebruiken. Een veelgehoorde kritiek is dat bitcoin te volatiel is om ooit als betaalmiddel gebruikt te kunnen worden. Door de transactie in fiat-valuta te verrekenen, zullen handelaren het volatiliteitsrisico niet op zich nemen.

‘We denken dat het een overgangspunt is waar cryptocurrency’s veranderen van voornamelijk een activaklasse die je koopt, bezit en of verkoopt, nu een legitieme financieringsbron wordt om transacties in de echte wereld te doen bij miljoenen handelaren,’ zei Schulman.

Het bedrijf rekent geen transactiekosten aan voor het afrekenen met crypto en er kan slechts één type munt worden gebruikt voor elke aankoop.

Gisteren werd bekend dat een ander groot betaalbedrijf cryptocurrency’s gaat gebruiken. Visa integreert stablecoin USDC in hun netwerk.

Leave a Reply