blog

Miljardair Paul Tudor Jones gelooft in bitcoin, vergelijkt met vroeg investeren in Apple of Google

By 22 oktober 2020No Comments

Investeerder Paul Tudor Jones was te gast bij Squawk, een financieel programma op de Amerikaanse zender CNBC. Het gesprek ging over het effect van de verkiezingen op de markten en over bitcoin.

Liefde groeit alleen maar

‘Ik hou nu nog meer van bitcoin dan toen. We zitten nog steeds in de eerste inning en er is nog een lange weg te gaan’, zei Jones vandaag tijdens de uitzending. In mei van dit jaar vertelde hij voor het eerst publiekelijk over zijn investeringen in bitcoin. In het interview van vandaag zegt hij dat hij persoonlijk een bescheiden investering heeft gedaan in bitcoin. Hieronder het volledige fragment.

Bitcoin biedt beste bescherming

De ervaren handelaar gelooft dat de ongekende kwantitatieve versoepeling van de Federal Reserve de weg vrijmaakt voor inflatie. ‘De reden dat ik bitcoin aanbeveel, is omdat bitcoin je het beste beschermt tegen inflatie. Ook vergeleken met goud, TIPS breakevens, koper, en een lange rentecurve.’

Jones kocht voor het eerst bitcoins in 2017, hij verdubbelde zijn geld en verkocht zijn coins vervolgens rond de piek van 20.000 dollar. Hij kijkt nu anders tegen bitcoin aan en ziet bitcoin niet meer als een snelle investering. Zijn hedgefonds houdt 1% aan in bitcoin futures.

Tijdens het interview vergelijkt hij bitcoin met de groten der aarde: ‘Bitcoin heeft een enorme hoeveelheid echt, heel slimme en geavanceerde mensen die erin geloven. Het is net alsof je investeert bij Steve Jobs en Apple of vroeg in Google investeert.’

Over Jones

Paul Tudor Jones is de oprichter en chief investment officer van Tudor Investment Corporation. Hij werd beroemd nadat hij de crash van 1987 voorspelde, en hier uiteraard goed aan heeft verdiend.

Hij is ook de voorzitter van de non-profit JUST Capital, die Amerikaanse overheidsbedrijven rangschikt op basis van sociale en ecologische maatstaven.

Bitcoin is volledig hersteld van de dieptepunten door het coronavirus in maart. De digitale munt bereikte vannacht het hoogste niveau sinds de zomer van 2019 en werd even verhandeld voor een prijs rond 13.200 dollar. De koerstijging van deze week kwam grotendeels door het nieuws dat PayPal de ring betreedt in 2021. Hierdoor kunnen miljoenen nieuwe gebruikers cryptocurrency’s kopen, verkopen en vasthouden.

Leave a Reply