blog

Microsoft werkt samen met Waves, prijs stijgt met 22 procent

By 16 juli 2020No Comments

Vandaag kondigde Waves Enterprise een samenwerking aan met een Russische dochteronderneming van Microsoft. Volgens een post op Medium van Waves gaat het om een strategische samenwerking op het gebied van corporate blockchain-oplossingen en cloudtechnologieën.

Waves Enterprise is onderdeel van blockchainproject Waves. Laatstegnoemde is een open blockchain, terwijl Waves Enterprise juist gesloten blockchain-oplossingen aanbiedt voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan logistieke oplossingen, internationale betalingen en Internet of Things.

Tokenizen van industriële activa

Terug naar de samenwerking met Microsoft. De blockchain van Waves Enterprise zal worden gebruikt in de technologie van Microsoft Azure’s cloudoplossingen. Wat Waves Enterprise precies gaat doen is onduidelijk, maar volgens het bericht gaat het om het verbeteren van de logistieke keten, het beheren van data en het tokenizen van industriële activa.

Christina Tikhonova van Microsoft Rusland is blij met de samenwerking:

“Waves Enterprise is een van de toonaangevende internationale blockchainplatforms, die substantieel bijdraagt aan de ontwikkeling van een ecosysteem voor gedecentraliseerde oplossingen wereldwijd”.

Ze gaat verder:

“Voor Microsoft is het van vitaal belang om ontwikkelaars van innovatieve oplossingen te ondersteunen en een brede beschikbaarheid van hedendaagse technische hulpmiddelen voor de ontwikkeling van het Russische bedrijfsleven te bevorderen. We hebben er alle vertrouwen in dat ons partnerschap de volledige realisatie van de blockchaintechnologie in de bedrijfssector in Rusland en ook wereldwijd zal vergemakkelijken.

Koersen stijgen na samenwerking met Microsoft

De samenwerking met Microsoft heeft de koers goed gedaan. Dat geldt zowel voor de Waves Enterprise token (WEST) en voor de native token van Waves. Hieronder zie je de prijs van WEST, deze is gestegen van 0,14 dollar naar 0,17 dollar. Dat lijkt weinig, maar het gaat om een stijging van 21,4 procent!

Ook Waves profiteert van de nieuwe samenwerking. Vanmorgen rond 09:00 uur stond de prijs van Waves nog op 1,24 dollar. Op het moment van schrijven is Waves 1,51 dollar waard, een stijging van bijna 22 procent!

Leave a Reply