blog

Een crash van de bitcoin prijs hoeft niet per se slecht te zijn

By 16 juli 2020No Comments

Volgens handelaar Josh Rager is het niet ondenkbaar dat de bitcoin koers op korte termijn daalt. Hij ziet namelijk dat bitcoin in een prijskanaal beweegt, en dat kanaal wordt steeds smaller.

Driehoeken lijken op elkaar

Rager illustreert dat met de grafiek hierboven, die twee samenkomende trendlijnen verbinden een reeks opeenvolgende pieken en dalen. Hij vergelijkt het driehoekige patroon met twee vergelijkbare structuren die sinds 2017 twee keer eerder verschenen. Bij het eerste driehoekspatroon brak de dollarkoers van bitcoin naar beneden uit bij het raken van de top van de structuur. Uiteindelijk daalde de koers van bitcoin van 6.000 naar 3.000 dollar.

De volgende driehoek in 2019 vertoonde een gelijke beweging. Vlak nadat bitcoin de bovenkant aan het einde van de driehoek raakte, daalde de prijs van 8.000 naar 3.858 dollar in minder dan zes maanden.

Na regen komt zonneschijn

Toch volgde na beide bodems ook een scherpe trendbreuk naar de bovenkant. Bitcoin steeg naar 14.000 na een dieptepunt van 3.100 dollar. Dat zie je ook na de driehoek van 2019, bitcoin steeg van 4.000 naar 10.500 dollar.

De analist en handelaar verwacht dat bitcoin een soortgelijk scenario gaat doormaken. De munt zal weer dumpen om vervolgens te kunnen vliegen. Hij zei dat de koers eerst een zogenaamde fake-out kon ondergaan, een samentrekking van fake en breakout, gevolgd door een scherpe opwaartse correctie. Hij schrijft onder andere:

‘We zien sinds 2017 meerdere rally’s, gevolgd door compressies die leidden tot een terugtrekking, gevolgd door een andere rally. Deze keer zou het anders kunnen zijn. Maar ik ben er sterk van overtuigd dat de bitcoin prijs minstens een fake-out doet door die driehoek voor een potentiële rally naar een nieuwe all-time high.’

Bitcoin beweegt nu al een tijd in een zijwaarts. De saaie koersactie gaat ook gepaard met lagere dagelijkse volumes en een recordperiode van lage volatiliteit. Vrijwel alle analisten verwachten dat dit alleen maar gepaard kan gaan met een flinke groei naar boven- of beneden.

Leave a Reply