blog

Microsoft investeert (nog) niet in bitcoin

By 17 februari 2021No Comments

Microsoft kiest ervoor om het goede voorbeeld van MicroStrategy en Tesla niet te volgen. Brad Smith, de baas bij Microsoft, zegt dat ze op korte termijn niet gaan investeren in bitcoin.

Volg Elon Musk

Alle ogen zijn gericht op bitcoin nadat de koers door 50.000 dollar brak. De markt kijkt nu juist naar de grote bedrijven, zeker sinds Tesla bekend maakte voor 1,5 miljard dollar te investeren in BTC. Door de aanwezigheid van de excentrieke eigenaar Elon Musk (en zijn Tweets) heeft dit extra veel aandacht gekregen.

Doordat Musk zich zo profileert, wordt de financiële media bijna gedwongen om andere grote bedrijven naar hun opvatting over bitcoin te vragen. Tot voor kort hadden veel media en bedrijven een conservatieve houding ten aanzien van bitcoin.

Microsoft volgt (nu) niet

De multinationale technologiegigant Microsoft is echter niet een van hen. De president van het bedrijf, Brad Smith, zei op CNN dat binnen Microsoft niet wordt gesproken over bitcoin. Toch beloofde hij dat als het bedrijf zijn standpunt wijzigt, hij dit openbaar zal maken.

Boeiende geschiedenis

De techgigant heeft een boeiende en enigszins positieve geschiedenis met bitcoin. Hoewel het niet van plan is om BTC nu aan de balans toe te voegen, kunnen gebruikers sinds 2014 bitcoin gebruiken om bepaalde producten van Microsoft te kopen.

Het was een van de eerste wereldwijde bedrijven die dit deed, wat de deur opende voor anderen zoals Overstock en Newegg. Daarnaast lanceerde Microsoft een bètaversie van zijn open-source, gedecentraliseerde identifiers (DID’s) -netwerk op het mainnet van bitcoin.

Dit initiatief heet ION en wordt beschreven als een technische component die gedecentraliseerde identiteit mogelijk maakt. Hiervoor willen ze een tweede laag gebruiken op de blockchain van bitcoin.

Er zijn ook minder leuke botsingen tussen bitcoin en Microsoft. Een voormalig werknemer gebruikte accounts en wachtwoorden van anderen om ongeveer 10 miljoen dollar in bitcoin te stelen. Vervolgens gebruikte hij mixers om zijn digitale sporen te verbergen. Uiteindelijk werd hij gepakt en kreeg een gevangenisstraf van negen jaar.

Leave a Reply