blog

Bitcoin betalingen met Apple Pay mogelijk via BitPay

By 17 februari 2021No Comments

BitPay heeft vorige week aangekondigd dat hun prepaid Mastercard aanbod nu ook Apple Pay ondersteunt. De Amerikaanse start-up is gespecialiseerd in oplossingen bouwen voor bitcoin betalingen.

iPhone en bitcoin

BitPay schrijft:

‘Met Apple Pay kunnen BitPay-kaarthouders veilig aankopen doen in winkels, in apps en online. Bovendien kunnen klanten die wachten op levering van hun plastic kaart, hun virtuele kaart toevoegen aan Apple Wallet via de BitPay Wallet-app en onmiddellijk beginnen met uitgeven.’

Bron: BitPay

Samsung en Google volgen

Het bedrijf is van plan om ook ondersteuning toe te voegen voor de betaaldiensten van Samsung en Google.

‘We hebben duizenden BitPay Wallet-app-klanten die de BitPay-kaart gebruiken, die altijd op zoek zijn naar nieuwe plaatsen en manieren om hun crypto te besteden. Door Apple Pay toe te voegen en binnenkort ook Google en Samsung Pay, wordt het gemakkelijk en handig om de BitPay-kaart op meer plaatsen te gebruiken. Van alledaagse artikelen tot luxe aankopen.’ Aldus Stephen Pair, CEO van BitPay.

Vrijwel alleen maar bitcoin

Volgens statistieken van BitPay zelf, wordt 81 procent van alle cryptocurrency betalingen via hun producten met bitcoin uitgevoerd.

Bron: BitPay

De app van BitPay Wallet biedt ondersteuning voor Bitcoin, Bitcoin Cash en Ether, evenals vier aan de dollar gekoppelde stablecoins: USDC, GUSD, PAX en BUSD. Deze wallet gebruik je ter ondersteuning van de kaart.

Met behulp van Mastercard

Met de kaart van BitPay kunnen gebruikers cryptocurrency onmiddellijk omzetten in fiat-valuta, die vervolgens op de kaart wordt geladen en overal ter wereld kan worden uitgegeven. Deze kaarten en het achterliggende systeem worden gemaakt en geleverd door Mastercard. Klanten kunnen de kaarten ook online gebruiken om mooie dingen te kopen, maar ook om geld op te nemen bij geldautomaten.

In december schreef nieuwsplatform The Block dat BitPay een bankcharter zoekt in de Amerikaanse staat Georgia. BitPay heeft zijn hoofdkantoor hier.

Leave a Reply