Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Is bitcoin bullish in een bearish markt of andersom?

By 20 december 2019No Comments

Hebben we bullish signalen in een bearish markt óf bearish prijsactie in een bullish markt? Wat is het verschil en wat is de uitkomst van beide scenario’s? Het lijkt erop dat we dat snel te weten komen. De afgelopen week is de koers van bitcoin (BTC) keurig met mij meegereisd naar het zuiden. Met een low rond de $6.400 zijn de stop-losses geraakt van veel mensen die eind november hebben gekocht, toen we een low van $6.500 noteerden.

Bullish signalen in een bearish markt

Mocht de komende tijd blijken dat de bullish signalen die we op dit moment hebben niet in staat zijn om kritieke weerstandsniveaus te breken, dan krijgen we mogelijk een verdere daling. Dit houdt in dat er door de $7.600, $7.800 en $8.000 gebroken dient te worden om bullish momentum te ontwikkelen. Afgelopen woensdag zagen we een sterke reactie vanaf de $6.400-zone en de bulls gaven weer enig teken van leven. Uiteraard is er ook in een bearmarket ruimte voor stijgingen. Mogelijk is dit een stijging uit oversold terrein en kunnen we rond de $8.000 een verdere daling inzetten richting de support van $6.000 en eventueel $5.500 en supportzones lager. Hierbij gaan we dus uit van een kleine opleving in een dalende markt.

Bearish prijsactie in een bullish markt

Na de explosieve stijging van april tot juni zijn we aan een stevige correctie begonnen. Op dit moment zijn er dus de genoemde bullish signalen zoals te zien op afbeelding 1 hieronder.

michiel_aan_het_wiel_bitcoin_bullish_in_een_bearish_markt_of_andersom_afbeelding1Afbeelding 1: Bitcoin chart op de dagelijkse grafiek

Zowel de Moving Average Convergence Divergence (MACD) als de Relative Strength Index (RSI), dit zijn momentum-indicatoren, geven zeer positieve signalen. Na de correctie van bijna $14.000 naar deze $6.400 zouden we een nieuwe bodem gevormd kunnen hebben waarna we de bullish cyclus kunnen vervolgen. Vergeet niet dat ook in 2017 we diverse malen een flinke correctie hebben ondervonden. Uiteraard waren deze sneller van aard, echter lijken de gehele cyclussen langer te worden.Wil je meer van Michiel lezen, horen en zien? Surf dan naar members.crypto-insiders.nl voor onze meest waardevolle content. Denk aan koersupdates, trading signals, educatieve video’s, geschreven uitleg, Ask Me Anything-sessies en meer! Maak nu een lidmaatschap aan en probeer de eerste 30 dagen gratis! Bekijk hieronder een voorproefje:Op dit moment lijkt het er goed uit te zien en er mag ook best even geconsolideerd worden. Voor de bulls is het belangrijk uit de neerwaartse trend te geraken. Boven de $8.400 met een goed volume zouden we verder kunnen dromen over nieuwe highs die wellicht in 2020 wel al behaald gaan worden. Ja je leest het goed, uitgaande van dit scenario is het game-on in 2020!

Pick a side maar wees vooral niet te fanatiek op dit moment. Er kunnen nog retests komen naar $6.700 of $8.000. Steeds schuiven met handelsposities is sterk af te raden als je nu nog niet in positie zit vanaf de lows of highs. De kans is groot dat je bij het nemen van een positie hier je stop-loss gehit krijgt.

Ik wens jullie allemaal een geweldige week vol kansen toe. Wil jij graag dagelijks op de hoogte gehouden worden van prijsactie van bitcoin of deelnemen aan een handelssignaal? Probeer dan onze members-omgeving met exclusieve content en trading signals 30 dagen gratis uit!

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Het wordt volgens David mogelijk tijd om toe te slaan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Leave a Reply