Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Bottoms up!

By 21 februari 2020No Comments

Leden uit onze members-omgeving hebben het al lichtelijk aan me gemerkt; nu links en rechts de paniek opduikt en mensen beginnen over nieuwe lows word ik bullish. Ik denk dat we heel dicht op de bodem zitten. Met de eerste bullish signalen in zicht lijkt het tijd om in te gaan slaan.

Via onderstaande punten wil ik een bullish case maken voor de bodem. Jullie hebben namelijk wel genoeg gehoord dat de volgende belangrijke supportzone die van $9.100-$8.800 is. Rond deze prijzen hangen alle grote moving averages (MA’s) dus een bounce vanaf daar lijkt onvermijdelijk.

Maar juist dit is argument 1, om hier niet te geraken. Iedereen die uit positie is geslagen door de recente drop van $1.000, naar een bitcoin koers van $9.250, wacht nu met orders in dat blok eronder. Als deze orders niet gevuld gaan worden zullen mensen achterblijven met hun euro’s of dollars en op hogere koersen (waarschijnlijk) alsnog instromen.

Advertentie

bitcoin_koers_analyse_michiel_ipenburg_aan_het_wiel_bottoms_up_afbeelding1

Afbeelding 1: Totale market cap van cryptocurrencies bij elkaar op de wekelijkse grafiek

Op bovenstaande afbeelding zie je de totale waarde van cryptocurrencies. We zouden uit deze groene zone absoluut verder kunnen stijgen en naar nieuwe highs gaan. Op dit moment houdt de 50 dagen MA van de 12-uurs grafiek stand als support. Het volume is enorm, zoals te zien aan de groene en rode balken onderin de grafiek. Hiernaast is er op de lagere tijdframes een bullish divergence zichtbaar die mogelijk zou kunnen helpen naar boven uit te breken.

bitcoin_koers_analyse_michiel_ipenburg_aan_het_wiel_bottoms_up_afbeelding2

Afbeelding 2: Bitcoin op de dagelijkse grafiek in 2019

Dan hebben we ook nog bovenstaande als referentiekader uit het verleden. Op 23 april 2019 zagen we een golden cross (de 50 dagen MA doorkruist dan de 200 dagen MA op de dagelijkse grafiek). Deze werd ook gevolgd door een drop van zo’n 10%, waarna mensen in lichte paniek achterbleven. De historie heeft uitgewezen dat dit een laatste schijnbeweging was voor de weg naar boven definitief werd gevonden. Wat ik interessant vind is dat we qua koers ook niet meer in de buurt zijn gekomen van de 50 dagen MA; deze ligt op moment van schrijven op $9.020.

Op dit moment heeft bitcoin ook een bullish divergence op de 4-uurs grafiek. De combinatie van bovenstaande kan zomaar eens leiden tot een vervolg van de rally op korte termijn. In ieder geval ben ik persoonlijk short term neutraal, medium/long term zeer bullish.

Al met al is bovenstaande uit te vegen met een simpele daling van $300, echter wilde ik ook deze positievere kant toelichten. We zullen in ieder geval over de komende dagen of weken een hoop vuurwerk voorgeschoteld krijgen.

Uiteraard is het zaak om ook met het “gangbare” scenario rekening te houden en een mogelijk verdere pullback.

Wil jij nou non-stop meepraten en op de hoogte gehouden worden van de prijsbewegingen? Meld je dan snel aan voor een onze members-omgeving en krijg een gratis proefperiode van 30 dagen!

youtube

Advertentie

Leave a Reply