blog

Ethereum prijs hangt nauw samen met die van bitcoin, wachten op 290 dollar

By 21 februari 2020No Comments

Het leek er even op of de koers van Ethereum een eigen pad kon bewandelen, maar daar zijn we snel van terug gekomen. De koers van bitcoin blijft leidend op de cryptomarkt en er is nog steeds een nauwe correlatie tussen de bewegingen van bitcoin, en die van de altcoins.

Dit legt Axel ook in onze laatste nieuws- en koersupdate op YouTube:

Correlatie tussen bitcoin en ether

Afgelopen week was daar een mooi voorbeeld van. In de grafiek hieronder zie je twee lijnen lopen. Blauw is bitcoin en groen is ethereum. Ze maken exact dezelfde bewegingen.  Die dikke groene golf daaronder laat de correlatie zien tussen de twee munten. Hoe dichter bij de 1 des te hoger de correlatie. Wat niet zichtbaar is in de grafiek is dat voor deze week de correlatie een paar dagen negatief was. Ethereum kon dus zijn eigen gang gaan.

Ether is de afgelopen week door bitcoins daling dus ook gedaald. Toch zegt een analist dat dit op de lange termijn niets uitmaakt. De munt ligt namelijk nog op schema voor een lange positieve trend.

De afgelopen twee dagen daalde de koers van ethereum van 280 dollar naar iets onder de 250 dollar. Het lijkt erop of de munt daar ondersteuning heeft gevonden. Dankzij die ondersteuning kon ether terugklimmen naar 260 dollar maar het is nog niet gelukt om daar weer stevig boven te eindigen.

Omdat ETH de afgelopen week een hevig correleert aan bitcoin, is het goed mogelijk dat de volgende trend afhangt van het feit of BTC in staat is om te stijgen.

Alex Krüger is een econoom die zich vooral richt op cryptocurrency’s. Hij deelde zijn gedachten over Ethereum in een recente tweet waarin hij schrijft dat een bullish reactie op de belangrijkste ondersteuningsniveaus de beren kan laten zweten. De carnavalskraker Wa un lekker ding bende gij van De Twee Pinten is nog poëtischer dan cryptotaal.

Vanaf welke prijs kan ether de stijgende lijn herpakken?

Krüger verwacht dat we pas echt bullish mogen zijn als Ethereum door de grens van 290 dollar breekt.

Leave a Reply