Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Are you not entertained?

By 17 januari 2020No Comments

Terwijl ik hier relatief zorgeloos ronddwaal door Vietnam blijf ik met een schuin oog bitcoins prijsontwikkeling in de gaten houden. We zitten namelijk in een bijzonder belangrijk gedeelte wat prijs betreft. De technische ontwikkelingen in de cryptocurrency-wereld en de adoptie lijken wel door te groeien. De koers van bitcoin is echter een compleet ander verhaal en heeft nog wel eens een verrassing in petto.

bitcoin_BTC_koers_analyse_michiel_ipenburg_are_you_not_entertained_grafiek_coinbaseAfbeelding 1: de koers van bitcoin op de dagelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

In bovenstaande afbeelding heb ik de mogelijkheden zo duidelijk mogelijk aangegeven, ik zal deze per stuk toelichten.

Op dit moment hangen we dus tegen de oranje weerstandszone aan. Mochten we door de oranje zone omhoog breken en ons niet laten afremmen door de 200 dagen moving average (MA) op de $9.060, dan zou de volgende groene box haalbaar zijn. Hierbij is een flinke bullish case gemaakt en lijkt de low van $6.400 definitief achter ons. Een retest rond de $8.300 is dan een goede re-buy.

Mochten we niet door de 200 MA van de dagelijkse grafiek ($9.060) breken, dan is een retest van het kanaal waar we een tijd in hebben gezeten een logische volgende stap. Daarbij zouden we een hogere low moeten neerzetten die niet onder de $7.800 komt. Tot die $7.800 is er een flinke supportzone die tussen de $8.300 en $7.900 ligt.

Dan nog het laatste, maar zeker niet te onderschatten, scenario. Mochten we rond deze $9.000 naar beneden zakken en geen support vinden boven de $7.800, dan hebben we een tijdelijk bearish scenario. Nog altijd zou dan een retest van de rode box redding kunnen brengen aan de bulls. Deze ligt rond de $7.400-$7.200. Mocht bitcoin door de $7.200 zakken, dan is het volledig bearish en denk ik dat we nieuwe lows gaan maken.

Uiteraard is bovenstaande een beknopte versie van de mogelijkheden. Degelijk money management is erg belangrijk wat ook vaak ter sprake komt in ons Telegramkanaal voor members. Ook in deze prijsrange gaat dat op. Je gaat nooit de absolute bodem kopen en de absolute top verkopen. Op dit moment ben ik gewoon bullish tot het tegendeel bewezen is. Met een schatting van 80-85% dat de bodem van $6.400 niet meer gehaald gaat worden ga ik voor scenario 1 of 2.

Wil jij nou koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met Michiel en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Leave a Reply