blog

Mexicaanse miljardair heeft BTC en raadt iedereen aan The Bitcoin Standard te lezen

By 19 november 2020No Comments

Mexicaanse miljardair Ricardo Pliego heeft 10 procent van zijn liquide portefeuille belegd in Bitcoin.

De miljardair zegt dat bitcoin de rijkdom van particulieren beschermt tegen onteigening. Pliego adviseert zijn volgers die in zijn voetsporen willen treden om bitcoin te bestuderen en te begrijpen.

Hij beveelt ook het boek The Bitcoin Standard aan als een ideaal leermiddel voor leerlingen. De Nederlandse versie van het boek van Saifedean Ammous is overigens in de presale in de shop van BTC Direct.

Snel geld omzetten

Pliego heeft dus 10 procent van zijn liquide portefeuille besteed aan bitcoin. Liquide is een verwijzing naar contant geld of een actief dat gemakkelijk in contanten kan worden omgezet. Een actief dat gemakkelijk in contanten kan worden omgezet, is vergelijkbaar met contant geld zelf, omdat het actief kan worden verkocht met weinig invloed op de bijbehorende koers.

Snel geld weggooien

Met een geschatte nettowaarde van 11,9 miljard dollar sluit Pliego zich aan bij de groeiende lijst van miljonairs, miljardairs en bedrijven die nu bitcoin aan hun investeringsportefeuilles toevoegen. Ondertussen geeft de miljardair in een van zijn tweets zijn visie op wat bitcoin kan toevoegen aan een beleggingsportefeuille. Hij zegt:

‘Om met bitcoin te beginnen, deel ik een video die is gemaakt in een Latijns-Amerikaans land waar banken geld weggooien (wanneer de bankbiljetten waardeloos worden). Dit is inflatoire onteigening.’

Papiergeld is niks waard

De miljardair deelde een video die was gemaakt in een Latijns-Amerikaans land, waarop te zien is dat banken vuilniszakken met papiergeld in een afvalcontainer gooien. Hij stelt dat papiergeld niets waard is en voegde eraan toe: ‘Daarom is het altijd goed om onze beleggingsportefeuille te diversifiëren.’

De video lijkt te laten zien dat zakken met Venezolaanse bolivars worden weggegooid, waaronder 10.000 bolivar-biljetten die in 2016 en 2017 zijn uitgegeven voordat het land zijn bankbiljetten in 2018 denomineerde te midden van een escalerende inflatiecrisis.

Bitcoin standaard

Drie uur later tweette Pliego vervolgens een aanbeveling voor het boek The Bitcoin Standard, waarin hij beweerde dat Bitcoin de burger beschermt tegen onteigening van de overheid en onthulde zijn investering in cryptocurrency:

Grayscale in 2016

Dan Held van Kraken reageerde: ‘De institutionele kudde is op hol geslagen.’ Pliego reageerde op Held en zei dat institutionele acceptatie zich geleidelijk heeft gemanifesteerd sinds de lancering van Grayscale’s Bitcoin Investment Trust in 2016.

Pliego werd in 1955 in Mexico-Stad geboren en is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas dat eigenaar is van bedrijven in de media, telecommunicatie, financiën en detailhandel. Salinas is ook de voorzitter van TV Azteca, de op een na grootste producent van Spaanstalige programmering ter wereld en het op een na grootste mediabedrijf in Mexico.

Leave a Reply