blog

Met deze strategie kan iedereen een succesvolle bitcoin investeerder worden

By 28 augustus 2020No Comments

Soms hoeft investeren helemaal niet moeilijk te zijn. Een bekende bitcoin investeerder promoot een investeringsstrategie die ontzettend eenvoudig is, en die de meeste investeerders over het hoofd zien. Hij kijkt hierbij naar historische data van bitcoin.

Factor 10 verkoop en factor 5 koop

De pseudonieme bitcoin trader Joe007 staat bekend om zijn grote weddenschappen op Bitfinex. Hij komt met heel simpel investeringsadvies voor op de lange termijn. Joe007 zegt dat slimme handelaren bitcoin moeten verkopen wanneer deze met factor 10 is gestegen en bitcoin moeten kopen als deze met factor 5 gedaald is vanaf het hoogste punt.

Hij noemt dit een eenvoudige en effectieve investeringsstrategie waarmee iedereen binnen een redelijke termijn een walvis kan worden.

Beter dan bitcoin vasthouden

Je kunt vraagtekens zetten bij de levensvatbaarheid van deze strategie, zeker op de lange termijn, omdat de opbrengsten gewoon minder worden. Toch gelooft Joe dat de 10 keer 5 keer regel in ieder geval de volgende paar cycli zal standhouden. De handelaar is van mening dat bitcoin momenteel te volatiel is om tot in de eeuwigheid te hodlen.

Koop laag, verkoop hoog

Joe zegt dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Koop als de bitcoin koers laag staat en iedereen roept dat de munt naar 0 gaat. Verkoop als je boomer buurman om tips vraagt naar de volgende bitcoin.

Ook denkt hij dat de bitcoin block halvings steeds minder van belang zullen worden van cyclus tot cyclus.

‘Halveringen hebben in de vroege cycli misschien gediend als een belangrijke oorzaak van de onbalans tussen vraag en aanbod, maar na verloop van tijd zullen veranderingen aan de vraagzijde een veel grotere rol gaan spelen.’

Er is maar 1 bitcoin

Hij heeft ook nog een boodschap voor de boomer-generatie die eventueel in cryptocurrency wil investeren. Het komt er op neer, er is geen volgende bitcoin. Er is alleen bitcoin. Zorg dat je niet gescammed wordt.

Leave a Reply