Bitcoinblog

Bitcoin koers aan een bungee koord

By 28 augustus 2020No Comments

De afgelopen dagen bungelde de koers van bitcoin aan een bungee koord dat op knappen stond. Op miraculeuze wijze zijn we tot op heden nog netjes boven de $11.000 gebleven. Tijdens de toespraak van Powell (FED) hadden we gisteren nog een schijnbeweging naar boven om nogmaals een duikvlucht naar de $11.000 te maken. Laten we direct gaan kijken hoe we er nu voor staan.

bitcoin_koers_aan_een_bungee_koord_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

– Advertentie –

Op dit moment zien we een hele zuivere grafiek met duidelijke weerstanden en supports. De afgelopen dagen is bitcoin steeds boven de belangrijke $11.300 gesloten. Dit is hierboven goed te zien. De candles sluiten steeds mooi op de groene supportlijn. We hebben we twee wicks gemaakt, gemarkeerd met de kruizen. Deze zouden in een bearish geval als magneet kunnen werken. Hieronder zullen veel stops af gaan. Dit gaat zorgen voor verse liquiditeit. Hierbij kan de prijs, al dan niet kortstondig, in een soort vacuüm terecht komen en dieper gezogen worden richting de $10.700-$10.500 zone. Vanaf daar zou het opnieuw zoeken zijn naar nieuwe entries.

Technische analyse op zijn puurst

Op dit moment is er een hele duidelijke setup te vinden. Deze hoeft niet gegarandeerd succes op te leveren maar geeft wel houvast. Onze members die (eer)gisteren tijdens de dagelijkse koersvideo goed hebben opgelet kwamen gelukkig niet van een koude kermis thuis. In die video gaf ik al aan dat er mogelijk een bullish divergence (positieve afwijking) zou kunnen ontstaan en dat dit een koopmogelijkheid kon zijn.

bitcoin_koers_aan_een_bungee_koord_afbeelding2Afbeelding 2: 4-uurs grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven zien we duidelijk dat de koers een positieve afwijking had bij het sluiten van de laatste rode candle. Bij een buy rond de $11.200 zou een stop op breakeven nu ideaal zijn. Indien de koers daar alsnog zou komen is de kans aanwezig dat we dieper wegzakken. Dan kun je “kosteloos’” opnieuw naar een ideale entry zoeken op een lager punt.

Op dit moment zouden de bullish signalen een retest kunnen maken richting de $12.000. Eigenlijk komen we onderweg één groot blok weerstand tegen. De $11.500, $11.600 en $11.800 zijn zones waar de koers weer zou kunnen keren. Dit is in mijn optiek wel de ideale inzet van technische analyse: Zoeken naar de meest gunstige entry met een duidelijke stop.

Altcoins

Deze groep cryptocurrencies heeft het overwegend zwaar gehad de afgelopen week met uitzonderingen daargelaten. Cardano (ADA) biedt een mooi voorbeeld van een goed strategisch plan. Een aantal members dat al geruime tijd lid is heeft nu een “cyclus” meegepakt.

bitcoin_koers_aan_een_bungee_koord_afbeelding3Afbeelding 3: de koers van cardano (ADA) op cryptocurrency exchange Coinbase

Waar we 500 satoshi als inkooppunt hadden, zijn we rond de 1500 satoshi compleet uitgestapt. Op dit moment terugkopen geeft een korting van ongeveer 40%! Na de enorme stijging die al meegepakt is doet hier een deel terugkopen geen pijn. Je kunt immers veel meer ADA terugkopen dan dat je op 500 satoshi had. Zo haal je je initiële investering eruit en is het mogelijk om op dit punt een deel terug te kopen.

Steeds halverwege de stijging van een cryptocurrency in en uit springen geeft veelal veel stress en onzekerheid. Met een vooropgezet plan werkt het veel ontspannender en zorgt het voor een mooie groei van je portfolio. Dit is dan ook de reden dat ik daar op blijf hameren: Zonder plan weinig resultaat.

Ik wil jullie allemaal van harte uitnodigen om mee te komen discussiëren in onze omgeving voor members en laten we leren van elkaars fouten en successen. Zo heb jij elke werkdag een koersupdate, verstrekken we trading signals en uitleg, en maak je deel uit van een levendige community. Kom de eerste 30 dagen gratis proberen!

– Advertentie –

Leave a Reply