blog

Met deze 2 simpele strategieën maak je winst met bitcoin

By 18 september 2020No Comments

Bitcoin beweegt dagelijks hard op en neer, en het is daarom verleidelijk om alleen op de korte termijn te letten. Maar soms kan het helpen om eens goed uit te zoomen op de grafiek. Of zelfs helemaal niet naar de grafiek te kijken, maar op vaste momenten te kopen. In dit artikel kijken we naar twee strategiën waarmee je gemakkelijk winst kan maken met bitcoin.

Kijk naar het gemiddelde

We beginnen met een strategie van analist Willy Woo. Hij heeft een simpele manier van traden ontdekt die in de afgelopen acht jaar zijn dienst prima heeft bewezen.

Woo maakt hierbij gebruik van het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 128 dagen, ofwel de 128-dagen moving average. Dit gemiddelde zie je hieronder op de koersgrafiek. De blauwe lijn laat de prijs van bitcoin zien, de groene lijn is de 128-dagen moving average. 

Zijn strategie is enorm simpel. Koop bitcoin wanneer de prijs boven de groene lijn stijgt. En verkoop je bitcoin voor dollar of euro wanneer de koers onder de lijn komt.

Van 1 bitcoin naar 10,5 bitcoin

Stel, je begint op 1 januari 2012 met het kopen van 1 bitcoin. Je kan het je nu nauwelijks meer voorstellen, maar op dat moment kon dat voor slechts 3,86 euro. Vanaf toen volgde je de strategie van Woo, door te verkopen wanneer de koers onder de 128-dagen MA kruistte en te kopen wanneer de koers erboven kwam.

Uitgaande van een fee van 0,2 procent kon je door zo te traden van 1 bitcoin naar 10,5 bitcoin gaan. Met de koers van nu (9.200 euro per bitcoin) heb je dan 96.600 euro!

Jaja, werkt het nu ook nog?

Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar het is goed mogelijk dat deze strategie ook in de toekomst werkt. Moving averages worden namelijk niet alleen gebruikt om de koers van bitcoin te analyseren, maar ook bij het analyseren van de prijs van aandelen, obligaties en grondstoffen. Hoe hoger het cijfer van de moving average, des te meer het gemiddelde zegt over de koersontwikkeling op de lange termijn.

Dollar cost averaging kan ook altijd

Heb je geen zin om constant naar de koers te kijken? Dan kan je ook altijd dollar cost averaging gebruiken als strategie. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Koop herhaaldelijk op een vast moment een bepaald bedrag aan bitcoin.

Stel, je begint op 1 januari 2012 met het maandelijks kopen van 5 dollar (4,24 euro) aan bitcoin. Traden doe je niet, je blijft je bitcoin vasthouden. Als je dit doet tot aan september 2020, dan zijn je bitcoins nu 128.840 dollar waard (109.283 euro). En dat terwijl je in totaal maar 525 dollar (445 euro) hebt besteed aan bitcoin. 

Dit is geen financieel advies

Dit artikel is overigens geen aanbeveling tot het kopen of verkopen van cryptocurrency’s. Doe altijd je eigen onderzoek en investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen.

Leave a Reply