Bitcoinblog

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

By 18 september 2020No Comments

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld uit de printer blijft rollen alsof mijn zoontje kleurplaten aan het printen is, zijn goud en bitcoin bijzonder!

Uiteraard heeft goud zijn sporen al dubbel en dwars verdiend de afgelopen decennia. Goud is en zal eens te meer een safe haven zijn. Op dit moment is de economie niet gezond en dit gaat waarschijnlijk niet snel veranderen. Sportclubs gaan langzaam weer dicht zoals in mijn geval v.v. Emmen. Een volgende golf zieken lijkt ons snel te naderen. Of het nu een verkoudheid of corona zal zijn, de angst kan er weer vrolijk inkomen.

– Advertentie –

Dat geld drukken, wat voor een effect gaat dat nou hebben? Ik denk persoonlijk als je een jaar of tien vooruit kijkt, dat er een grote inflatie zal zijn. Al die miljarden die nu ‘extra’ in omloop komen blijven dat ook na de crisis. Dit zal maken dat alles duurder gaat worden. Dus als jij dezelfde inkomsten blijft behouden, word je door inflatie stiekem toch steeds armer.

Op dit moment zie je dat goud, de oerbron van geld, het goed doet. Door de schaarste van goud zal dit mogelijk leiden tot aanzienlijke stijging. Niet alleen grote banken en beleggers kopen nu fysiek goud. De retail beleggers zien ook dat goud weleens een goede investering kan zijn. Al met al is geld altijd op zoek naar rendement. Sommige tijden vragen om een conservatieve aanpak en soms kan een gewaagde poging goed uitpakken.

Er zullen banken in de problemen gaan komen. Het is ondertussen algemeen bekend dat banken veel meer leningen hebben uitstaan dan dat er geld op voorraad is. Zodra mensen en bedrijven het financieel zwaar krijgen en niet meer kunnen voldoen, komen deze ‘schulden’ voor de rekening van de bank. Het is dan wel erg lekker als je een flinke goudvoorraad hebt die ondertussen wat in waarde stijgt.

Bitcoin is net al goud natuurlijk ook schaars. De toevlucht van grotere spelers naar het ‘digitale goud’ en instroom van nieuwe beleggers kunnen ervoor zorgen dat de koers blijft stijgen. In maart zagen we natuurlijk dat bitcoin mee werd gezogen in de daling. Dit kan op de langere termijn echter anders zijn. Als bitcoin werkelijk gaat slagen voor de grootste test in zijn bestaan zijn enorme stijgingen niet uitgesloten.

Dat grote spelers de markt betreden zegt overigens niet alles. Die kunnen fysieke bitcoins kopen maar aan de hand van bijvoorbeeld opties alsnog inzetten op een dalende markt. Kortom het blijft nog even spannend wat bitcoin gaat doen als de aandelenmarkt het echte zwarte gat induikt.

Wat voorop staat is dat ons ooit zo geliefde geld, de Amerikaanse dollar en de euro het heel zwaar hebben momenteel. De vlucht naar alternatieven is ingeslagen en enkel tijd zal ons leren wat wijsheid is.

bitcoin_koers_bullish_scenario_toevlucht_in_goud_BTC_grafiek_coinbaseAfbeelding 1: dagelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Hierboven een verduidelijking van het huidige scenario. Door alle onzekerheid in de wereld kies ik er persoonlijk voor om de stop-loss wat dicht erop te zetten. Op dit moment zit bitcoin in een zone van $10.950-11.300 waar een wirwar aan belangrijke punten liggen. Op bovenstaande afbeelding zie je één van deze punten, de 50 dagen moving average (MA) van de dagelijkse grafiek.

Het is cruciaal dat bitcoin door de $11.300 breekt. Daarboven is er wat lucht en ruimte om door te stijgen richting de $12.000. Als de koers echter op de weerstand afketst kan de weg omlaag een pijnlijke worden. Support zou nu op $10.600 moeten liggen. Als deze breekt gaat de zone rond de $10.000 zeer waarschijnlijk geen standhouden en ligt een support aanzienlijk lager.

We gaan hoe dan ook een enerverende tijd tegemoet waarin we een hoop kennis gaan opdoen omtrent de toekomst van bitcoin en crypto algemeen. Meer van mij zien en lezen? Meld je dan aan als member en krijg toegang tot onze trading signals, koersvideo’s, educatieve video’s en besloten discussiegroep. Kom de eerste 30 dagen gratis proberen! 

– Advertentie –

Leave a Reply