blogExchanges

Meer dan driekwart financiële adviseurs krijgt vragen over bitcoin en cryptocurrency

By 13 januari 2021No Comments

Bitwise Asset Management, een aanbieder van crypto-indexfondsen en ETF Trends, heeft een onderzoek gepubliceerd waarin wordt beschreven hoe financiële adviseurs in de Verenigde Staten over crypto denken.

Cryptocurrency wordt mainstream

In de ogen van velen bevestigen de bevindingen van het onderzoek de bewering dat cryptocurrency’s mainstream zijn geworden. Uit het onderzoek bleek dat het aantal adviseurs dat crypto aanraadt in het portfolio met 50 procent is gestegen in vergelijking met de cijfers van vorig jaar.

Hoewel zo’n stijging aan de oppervlakte misschien enorm klinkt, is de realiteit dat dit jaar slechts 94 van de 1000 adviseurs een deel van het portfolio hebben omgezet in cryptocurrency. Matt Hougan, Chief Investment Officer bij Bitwise, zei hierover:

‘Uit het onderzoek blijkt dat crypto nog in de kinderschoenen staat, omdat minder dan 10 procent van de adviseurs nu crypto aanraden. Tegelijkertijd nemen de acceptatie en interesse toe: uit de enquête blijkt dat het aantal adviseurs dat een crypto allocatie wil minimaal verdubbelt. ‘

Bron: BitWise

Stijging interesse klanten

Verder bleek uit de enquête ook dat meer dan 81 procent van alle financiële adviseurs aangaf in 2020 vragen van hun klanten over crypto te hebben ontvangen, dat was 76 procent in 2019.

Een belangrijke vraag is natuurlijk, waarom adviseren deze adviseurs crypto als allocatie? Ongeveer 54 procent van hen deed dit vanwege de positie van crypto als een actief dat ‘niet-gecorreleerde opbrengsten’ biedt. En 25 procent van deze adviseurs deed dit daarentegen om redenen die verband houden met inflatie-hedging.

Van nul naar honderd

Wat betekent dit? Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke verschuiving in de mentaliteit van financiële adviseurs over crypto. In 2019 dacht 14 procent van de ondervraagde adviseurs dat de koers van bitcoin tot nul zou dalen. Heel anders dan het sentiment nu, 15 procent verwacht dat bitcoin binnen vijf jaar hoger zal zijn dan 100.000 dollar.

Bron: BitWise

‘Financiële adviseurs zijn steeds vaker op zoek naar blootstelling aan alternatieve activa en de belangstelling voor cryptovaluta neemt toe”, zegt Tom Lydon, CEO van ETF Trends. ‘We hebben ook een gestage toename gezien van de interesse in crypto van klanten van financiële adviseurs in de drie jaar dat we dit onderzoek samen hebben uitgevoerd. Ik zie geen reden om daar het komende jaar verandering in te brengen.’Leave a Reply