blog

Litecoin lanceert MimbleWimble Testnet voor schaalvergroting en betere privacy

By 6 oktober 2020No Comments

Het schaal- en privacyprotocol van Litecoin, MimbleWimble, is onlangs gelanceerd op het testnet. Het team komt zo dichter bij hun ambitie een ​​schaalbare, maar toch private blockchain te creëren.

Tijd voor litecoin

Er komt de laatste tijd maar weinig nieuws vanuit kamp Litecoin. De meeste aandacht gaat naar het testen van Beacon Chain van Ethereum. Nu valt er eindelijk iets te melden met de recente lancering van het MimbleWimble (MW) -testnet.

Omdat het nog maar net live is gegaan, zijn er pas een paar nodes en miners verbonden en mijnbouw, aldus de officiële blogpost. Het MW-protocol wordt geactiveerd wanneer er voldoende deelnemers op het testnet zijn, het team hoopt en verwacht dat dit binnen een paar dagen zal zijn.

Wat betekent dit voor Litecoin

Mimblewimble, genoemd naar een fictieve Harry Potter-spreuk, maakt gebruik van ‘vertrouwelijke transacties’ waarmee verzenders het aantal te verzenden munten kunnen versleutelen terwijl de adressen worden verdoezeld. Dit verbetert de privacy van de blockchain en verbetert tegelijkertijd de schaalbaarheid.

Het testnet heet MWEB, wat de nieuwe officiële afkorting is voor MimbleWimble Extension Block. Hoofdontwikkelaar David Burkett, die de aankondiging schreef, voegde eraan toe dat hij het voor niet-technische Litecoin gebruikers gemakkelijk wil maken om mee te testen.

Breek de test

De code zal de komende maand ‘gehard’ worden, voegde hij eraan toe, om eventuele problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat de consensusregels onfeilbaar zijn. Dan komt er een periode van stresstests waarin codeerders proberen het testnet te ‘breken’ om er zeker van te zijn dat ze eventuele zwakke punten in de beveiliging of stabiliteit vinden en oplossen.

Fungibiliteit, schaalbaarheid en privacy waren de belangrijkste onderwerpen waar oprichter Charlie Lee zich de afgelopen anderhalf jaar op heeft gericht. Lee plaatste een paar dagen geleden het nieuwe MWEB-logo ter gelegenheid van de langverwachte lancering.

Wat doet dit met de prijs?

Vooralsnog heeft de litecoin koers niet gereageerd op dit nieuws. De waarde is de afgelopen 24 uur vrijwel hetzelfde gebleven.

litecoin koers

Leave a Reply