blog

Dit zijn de belangrijke indicatoren voor de volgende bitcoin bull run

By 6 oktober 2020No Comments

Langzaam kruipt bitcoin omhoog, op weg om te breken met 11.000 dollar (9.340 euro). In deze analyse kijken we welke indicatoren hier op wijzen en lees je waarom de volgende bull run dichterbij is dan je denkt..

Nog steeds pittige weerstand

Eerst even kort een blik op de een uurs-grafiek van bitcoin. Eigenlijk is er niet veel veranderd sinds gisteren. De koers beweegt zich nog steeds in een kanaal, tussen twee stijgende trendlijnen in. De groene lijn stelt 10.800 dollar (9.159 euro) voor, dat lijkt voorlopig nog een sterke weerstand.

Traders wachten op 11.000 dollar

Soms kan het ook handig zijn om naar andere informatie te kijken, bijvoorbeeld naar de orderboeken van grote cryptobeurzen. Hierin kan je vinden op welke prijs de meeste traders willen kopen of verkopen.

Volgens analist Cole Garner staan er veel verkooporders te wachten op cryptobeurs Binance op het moment dat de bitcoin koers 11.000 dollar (9.328 euro) raakt. Het gaat om 2.800 bitcoin, nu voor een prijs van ongeveer 30 miljoen. Dit kan de prijs weer omlaag drijven.

Grote beweging op aankomst

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek van bitcoin. Of 11.000 dollar nu een weerstand wordt of niet, er staat bitcoin een grote beweging te wachten. Dat blijkt als we kijken naar de Bollinger Bands-indicator. Dat is de band die je om de koers ziet. Onder de Bollinger Bands-indicator zie je nog een grafiek. Deze grafiek geeft aan hoe breed de ruimte is tussen de boven- en onderkant van de band. 

Het idee van de Bollinger Bands is dat er altijd een grote beweging komt, na een langere periode van rust.

Wanneer de bovenste en onderste lijnen van de band samenkomen noem je dit een Bollinger Band squeeze (op de grafiek aangegeven met de pijltjes). Na een squeeze gaat de koers vaak hard omhoog of omlaag.

Een Bollinger Bands squeeze zegt overigens niets over de richting van deze koersbeweging, deze kan beide kanten opgaan.

Bitcoin klaar voor de volgende bull run

Maar vooral op lange termijn is het spannend voor bitcoin. Je kijkt hieronder naar de maandgrafiek van bitcoin. De grafiek is logaritmisch, elke stap op de y-as is een vertienvoudiging. De lijn onder de koers geeft de breedte aan van de Bollinger Bands. Op maandniveau is de waarde van deze indicator nog nooit zo laag geweest. Binnenkort kan de koers van bitcoin echt vlammen. 

De strijd om 11.000 dollar of 12.000 dollar lijkt op de daggrafiek heel spannend, maar op de maandgrafiek beweegt bitcoin eigenlijk al maanden zijwaarts. Het lijkt er dus op dat bitcoin de komende maanden de beslissing gaat maken. Op naar de volgende bull run?

Waar gaat bitcoin nu heen?

Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek van bitcoin. Tot nu toe beweegt bitcoin nog steeds in een grote driehoek, dat zijn de twee blauwe lijnen die je op de grafiek hieronder ziet. Breekt bitcoin uit deze driehoek, dan kunnen we vuurwerk verwachten. Maar wat verwachten we van de komende dagen? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Voorlopig blijft 10.800 dollar (9.159 euro) nog een sterke weerstand, dat is de oranje lijn op de grafiek. Lukt het bitcoin om deze prijs te doorbreken? Dan komt 11.000 dollar (9.328 euro) in zicht, de dunne groene lijn. Daar staan op Binance veel verkooporders te wachten.

Breekt bitcoin ook door deze zogenoemde sell wall, dan kan de koers doorgaan naar 11.125 dollar (9.438 euro). Dat is het punt waarop de dikke groene lijn en de dalende blauwe lijn samenvallen.

Bearish
Maar zakt bitcoin, dan wordt 10.429 dollar (8.855 euro) waarschijnlijk een ondersteuning. Dit valt samen met de onderkant van de driehoek.

Leave a Reply