blog

Litecoin Foundation gaat samenwerken met videogamebedrijf Atari

By 20 mei 2020No Comments

Atari en de Litecoin Foundation hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, hierdoor wordt Litecoin toegevoegd als betaalmethode binnen het ecosysteem van Atari. Het videogamebedrijf ken je van hun oude gameconsoles en van klassieke games als Asteroids, Breakout en Centipede om er maar een paar te noemen.

De Litecoin Foundation is gevestigd in Singapore en is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het gebruik van litecoin.

Korting op Atari

Litecoin wordt dus toegevoegd als betaalmethode maar nog niet alle details zijn gedeeld. Wat we wel weten is dat Atari’s VCS-game en streamingconsole (gebouwd op een op Linux gebaseerd besturingssysteem en met dezelfde naam als zijn 1977-computersysteem) op de website met korting met litecoin gekocht kan worden. De consoles en games zijn uiteraard ook verkrijgbaar via de website van de Litecoin Foundation.

Tokens binnen het ecosysteem

Charlie Lee, de grote man achter Litecoin en directeur van de stichting:

Velen van ons herinneren zich dat we opgroeiden en games van Atari speelden. Het is geweldig om te zien dat Litecoin op verschillende manieren wordt gebruikt binnen het Atari-ecosysteem, van de aankoop van de nieuwe Atari VCS-spelconsole tot het gebruik als een manier om te investeren in Atari Tokens. De Litecoin Foundation is verheugd om de mogelijkheden te zien die een samenwerking als dit kan hebben voor niet alleen Litecoin en cryptocurrency’s, maar ook voor de game-industrie en fans van Atari.

Lee denkt dat de samenwerking nog maar het begin is.

We gaan in de toekomst zeker praten over andere manieren waarop we kunnen samenwerken. Misschien kan litecoin wel gebruikt worden in games.

Ook denkt hij na over extra inkomsten en leuke diensten voor fans.

We willen maar al te graag gezamenlijk merchandising uitgeven, zoals t-shirts met Litecoin en Atari erop.

Lage transactiekosten

Atari bouwt ook aan een eigen digitale munt, deze zal op dezelfde manier werken als een soort casino chips op hun platform. Litecoin lijkt hier geschikt voor te zijn. Atari CEO Fred Chesnais zegt in de aankondiging:

Het gebruiksgemak en de lage transactiekosten van Litecoin maken het perfect geschikt voor gebruik naast het Atari-token en andere projecten.

Jay Milla, hoofd marketing van de Litecoin Foundation, in een interview met Cointelegraph:

We hebben allebei een fantastische connectie met gaming en gamers. In de digitale valutaruimte zijn er natuurlijk veel mensen die gamen en gamers zijn vaak early adopters. En het is geweldig om te zien dat een merk als Atari zichzelf opnieuw uitvindt. Er zijn plannen voor ons om te zien hoe we kunnen samenwerken in alles wat Atari doet.

Leave a Reply