blog

KPMG voegt bitcoin en ethereum toe aan de balans

By 8 februari 2022No Comments

Zakelijke dienstverlener KPMG Canada voegt bitcoin en ethereum toe aan de balans. Hiermee is KPMG de eerste van de ‘grote vier’ van de accountancy- en constultancykantoren die direct investeert in cryptocurrency’s. De Canadese tak van het bedrijf ziet deze stap als onderdeel van een verplichting aan een opkomende technologie en asset-klasse. Op het moment van schrijven is over de omvang van de investering nog niets bekend.

De wereldwijde reputatie van het kantoor maakt de investering van KPMG Canada interessant. Deze beslissing van KPMG is een stap in de goede richting voor bitcoin adoptie. Deze bevestiging kan meer invloed hebben op de rest van de financiële wereld.

Gaat de concurrentie volgen?

Het is nu wachten op het antwoord van de concurrentie van KPMG. De investering van KPMG kan niet onopgemerkt blijven bij Deloitte, EY en PricewaterhouseCoopers. Als er bij die clubs al ideeën leefden om iets met bitcoin en ethereum te doen, dan komen die plannen nu in een stroomversnelling. Accountancykantoren van deze grootte hebben een enorme invloed op de financiële wereld. Door bitcoin en ethereum met een investering openlijk te onderschrijven, kunnen ze een hoop twijfels wegnemen.

Beursgenoteerde bedrijven en andere partijen die nog twijfelden kunnen door dit nieuws over de streep getrokken worden. Al moet uiteindelijk nog maar blijken in hoeverre het daadwerkelijk om een investering gaat. Het kan immers ook om een minimale investering gaan om goedkope publiciteit te genereren.

Als dat het doel was, dan is dat gelukt. Maar het kan bijna niet anders dat publiciteit het doel was. Bitcoin is in 13 jaar uitgegroeid tot een financiële asset van wereldformaat. Het is niet meer dan normaal dat de grote accountancykantoren daar iets mee gaan doen. KPMG kan zich op deze manier opwerpen als hét kantoor waar je moet zijn om bitcoin te integreren in je bedrijfsvoering. De komende maanden moeten uitwijzen wat het effect van deze beslissing van KPMG op de corporate-adoptie van bitcoin heeft.

Canada een voorloper in de adoptie van digitale assets

Het komt niet als een verassing dat de Canadese tak van KMPG de eerste is om bitcoin en ethereum te kopen. Canada loopt in meerdere opzichten voor op de rest van de wereld als het gaat om digitale assets. Waar de langverwachte spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten nog niet op de markt is, heeft Canada er al een paar toegelaten.

KPMG Canada positioneert zich met de investering als het ideale aanspreekpunt voor geïnteresseerden. “Nu we zelf door het proces zijn gegaan, vertrouwen we erop klanten en potentiële klanten te kunnen helpen met het aankopen van cryptocurrency’s voor de balans. Onze investering geeft ons de mogelijkheid om onze reis, ervaringen en uitdagingen te delen met de rest van de wereld”, aldus KPMG Canada.

Het is interessant dat de Amerikaanse tak van KPMG de boeken van MicroStrategy controleert. Het kan bijna niet anders dan dat de beslissing van hun Canadese broertje ze aan het denken zet. Wereldwijd heeft KPMG meer dan 220.000 medewerkers, waarvan er 8.000 in Canada werkzaam zijn. Het gaat dus echt om een megabedrijf dat besloot in bitcoin en ethereum te investeren.

Leave a Reply