blog

Kennis belangrijker dan grote portemonnee aldus SEC, investeren wordt toegankelijker

By 28 augustus 2020No Comments

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de definitie van geaccrediteerde investeerder aangepast. Veel grote namen uit de cryptogemeenschap zijn hier positief over gestemd, maar niet iedereen vindt de wijziging ver genoeg gaan.

Stroom van nieuwe investeerders

Op 26 augustus kondigde de SEC aan dat de definitie van geaccrediteerde investeerders nu gebaseerd zou zijn op professionele certificeringen, aanduidingen of referenties, of andere referenties uitgegeven door een geaccrediteerde onderwijsinstelling. Volgens de oude definitie moesten geaccrediteerde investeerders een vermogen hebben van 1 miljoen dollar, of een jaarlijks inkomen hebben van 200.000 dollar.

Veel cryptobedrijven hebben de besluitvorming van deze wijziging op de voet gevolgd. Dit kan namelijk leiden tot een stroom van nieuwe investeerders, maar dan in onder andere security tokens.

Tyler Winklevoss, de oprichter van cryptobeurs Gemini, is te spreken over deze aanpassing. Hij vindt het belangrijk dat het speelveld egaler wordt.

Meer inclusie

Poramin Insom van altcoin Zcoin verwacht dat de verandering een positief effect kan hebben op toekomstige aanbiedingen van security tokens door mogelijk meer inclusie te bieden. ‘Het zal nieuwe investeerders in staat stellen om in deze essentiële markt te stromen, waardoor kleinere projecten van de grond kunnen komen.’

Robin O’Connell van Uphold: ‘Het is geweldig om te zien dat de toezichthouders zich aanpassen. Het zorgt voor meer kansen en toegang tot investeringen die voorheen alleen werden aangeboden aan de bevoorrechte enkelingen.’

Wat is financiële verfijning?

Niet iedereen is onder de indruk en sommigen riepen de SEC op om te verduidelijken hoeveel investeerders aan de nieuwe definitie voldoen, inclusief die ‘gebaseerd op gevestigde, duidelijke maatstaven van financiële verfijning.’ Doorgaans verwijst financiële verfijning naar beleggers met een hoog eigen vermogen en veel ervaring in markten, maar de term is nu nog vrijelijk te interpreteren.

Antony Pompliano is blij dat kennis en volwassenheid belangrijker worden dan iemands monetaire waarde. ‘Dit is een stap in de goede richting, maar we hebben nog meer toegang en bredere regels nodig.’

Security tokens

De term security token is een paar keer gevallen in dit artikel. Hiermee Carlos Dominguez van SPICE Venture Capital legt dit maar al te graag uit:

‘Het is onvermijdelijk dat security tokens het idee achter eigen vermogen gaat veranderen. Net zoals Bitcoin de potentie heeft om valuta te transformeren. Security tokens geven de eigenaar direct een economisch belang en zorgt voor snellere opbrengsten. Elk type eigendom kan worden gekoppeld aan een token, dit kan een massale miljarden markt worden.’

Een bedrijf kan aandelen uitgeven in de vorm van een ICO, maar dan met security tokens. Dit wordt een STO genoemd.

Leave a Reply