blog

44% van Bitcoin staat in afgelopen 2 jaar stil: dit is het begin van de bull run

By 27 augustus 2020No Comments

HODL is een veelgebruikte term in de cryptowereld: koop je favoriete cryptomunt en blijf hem vasthouden omdat je hoopt dat deze in waarde stijgt. Bitcoiners maken het nu wel erg bont, ruim 44 procent van alle bitcoins (ongeveer 8 miljoen bitcoin) is in de afgelopen 2 jaar niet verplaatst. Dat blijkt uit cijfers van cryptocurrency analysebureau Glassnode.

Laatste keer in 2016

Dat investeerders hun bitcoin zo lang vasthouden is opvallend, maar dit gebeurt niet voor de eerste keer. Ook in 2016 stond 44 procent van alle bitcoins al meer dan twee jaar stil. Dat was tijdens de vorige bull run, toen de bitcoin koers op weg was naar 20.000 dollar eind 2017.

De timing is opvallend, ook nu staan we volgens verschillende analisten aan het begin van een bull market. Dat is een periode waarin de bitcoin prijs langdurig blijft stijgen.

Steeds minder bitcoins op exchanges

Tegelijkertijd vindt een andere ontwikkeling plaats: steeds minder bitcoins worden vastgehouden op cryptocurrency beurzen. Dat kan je zien op de linkergrafiek van CryptoQuant.

Wat betekent dit? Steeds meer bitcoin investeerders kiezen ervoor om hun bitcoins vast te houden in een eigen wallet in plaats van een cryptobeurs. Dat kan erop duiden dat er minder wordt gespeculeerd op de prijs van bitcoin op korte termijn, maar dat investeerders bitcoin kopen voor de langere termijn.

HODL: typefout die de wereld veroverde

Maar waar komt het woord HODL eigenlijk vandaan? Het begon allemaal met een post op bitcointalk, een forum dat gewijd is aan bitcoin. In december 2013 stuurde een anonieme bitocin-investeerder een post de wereld in met de titel: I AM HODLING.

De trader had wat gedronken en was teleurgesteld dat hij geld had verloren met bitcoin, daarom bleef hij zijn coins vasthouden totdat deze in waarde stegen.

Wat hij niet wist, is dat hij daarmee een van de meestgebruikte cryptotermen de wereld in heeft geslingerd. Vele reacties met ‘I am HODLING’ volgden. Daarmee is deze post best een belangrijk stuk bitcoingeschiedenis.

Leave a Reply